Nyhed er fra 03-09-2015

Lergården og Lyreskovskolen klar til kongeligt besøg

Det bliver en festdag for alle, fra barn til ældre, når H.M. Dronningen besøger de to kommunale institutioner plejehjemmet Lergården og Lyreskovskolen

03
092015

Der er lagt op til fest på plejehjemmet Lergården på Høje Kolstrup, når H.M. Dronningen kommer på besøg fredag eftermiddag. H.M. Dronningen ankommer ca. kl. 15.15, men allerede fra kl. 14.30 vil Lergårdens beboere og pårørende være samlet til kaffe og kransekage sammen med en mængde gæster, nemlig beboere fra plejehjemmet Rosenvænget i Skærbæk, og beboere fra Dansk Alderdomshjem Flensborg og Danske Diakonhjem. I alt op mod 300 personer vil være klar til at tage imod.

H.M. Dronningen modtages af afdelingschef for Pleje og Omsorg i Aabenraa Kommune Torben Lindbæk-Larsen og formand for Kolstrup Boligforening Ove Stahl Schmidt. Boligforeningen ejer plejeboligerne på Lergården, og har opført dem i samarbejde med Aabenraa Kommune.

En af beboerne på Lergården overrækker H.M. Dronningen en buket blomster. Det hele akkompagneres af Slesvigsk Musikkorps. Inde på Lergården skal H.M. Dronningen se en boenhed, og hun aflægger en privat visit hos en af beboerne. Eftermiddagen afsluttes for beboernes og gæsternes vedkommende med en forfriskning.

- Det betyder rigtigt meget for vores beboere, at vi får besøg af H.M. Dronningen. Det er en festdag, som vi virkelig ser frem til, og som vi får rigtigt meget ud af både før, under og efter besøget. Det er sjovt at planlægge, det bliver fantastisk at opleve, og i lang tid bagefter kan vi tale om besøget og se billeder fra det, forventer Torben Lindbæk-Larsen.

Børn og beboere fra området vil stå langs vejen ned til plejehjemmet og vinke, når H.M. Dronningen ankommer til og kører fra Lergården.

Lyreskovskolen i fuld gang

Lyreskovskolen i Bov har også gjort klar til en festdag. Allerede ved modtagelsen kl. ca. 14.15 bliver H.M. Dronningen præsenteret for et spektakulært skue, idet elever fra Kollund Skole vil være i fuld gang med at lave bevægelse i undervisningen, nærmere bestemt en ordstafet. Det sker på skolens asfaltpukler på det nye udeareal.

- Daglig bevægelse er et af elementerne i den nye folkeskolereform, og her får H.M. Dronningen at se, hvad det nye tiltag bl.a. kan bruges til. Eleverne glæder sig rigtigt meget til at få besøg af H.M. Dronningen, det gælder både eleverne fra Kollund og dem fra Lyreskovskolen, og de sidstnævnte glæder sig til at vise deres nye skole frem, fortæller skoleleder Jon Sønderby.

Han skal selv vise H.M. Dronningen rundt og fortælle om den nye skole. Jon Sønderby byder H.M. Dronningen indenfor i skolens hjerte - et multirum bl.a. med en læringstrappe. Her bliver Majestæten præsenteret for fire 8. klasses elever, der fremlægger deres analyser af en dansk folkevise. Et andet sted i multirummet får H.M. Dronningen lejlighed til dels at se aktiviteter i skolens SFO, dels at kigge elever fra 5. klasse over skulderen, mens de er i gang med et gruppearbejde.

Bostedet Møllemærsk er med

Ud over besøgene på Lergården og Lyreskovskolen vil Bostedet Møllemærsk i Aabenraa også deltage aktivt i Regentparrets besøg. Et stort antal beboere og brugere af Bo & Aktivitets i alt 13 bosteder, væresteder, dagcenter og seniorklub mødes på Møllemærsk og vil stå ud for Bostedet Møllemærsk og vinke med flag, når Regentparret passerer i karet på turen fra Kunstmuseet Brundlund Slot til gågaden.