Nyhed er fra 12-11-2020

Løjt Skole hjemsender én 6. klasse

En elev i 6. klasse på Løjt Skole er blevet testet positiv med COVID-19, hvilket betyder, at hele klassen hjemsendes.

12
112020

- Som følge af sundhedsmyndighedernes retningslinjer i forbindelse med et smittetilfælde er alle elever fra én 6. klasse på Løjt Skole blevet hjemsendt, fordi en af eleverne er blevet konstateret smittet.

Sådan lyder det fra Aabenraa Kommunes skolechef, Rasmus Andreassen, efter smittetilfældet med COVID-19 i én 6. klasse på Løjt Skole.

I sidste uge blev en 8. klasseelev konstateret smittet med COVID-19, men umiddelbart er der ingen sammenhæng mellem de to tilfælde.

- Ved et smittetilfælde aktiverer vi strategien for opsporing og test i samråd og dialog med sundhedsmyndighederne. Og vi har ikke i øjeblikket nogen grund til at tro, at der er tilknytning mellem de to smittetilfælde, siger Rasmus Andreassen.

Han fortæller samtidig, at klassens forældre og andre relevante personer er blevet kontaktet, samt at der ikke bliver hjemsendt ansatte i forbindelse med dette smittetilfælde efter dialog med sundhedsmyndighederne, fordi ingen ansatte har været i nær kontakt samt har fulgt alle retningslinjer.

Ved positive tilfælde af COVID-19 i Aabenraa Kommunes skoler og dagtilbud gælder, at barnet igen må komme i skole eller institution efter en negativ test foretaget tidligst fire dage efter smittetilfældet. Herefter gentages testen, efter barnet er tilbage i skolen eller institutionen. Ønskes der ikke test, skal barnet være isoleret i hjemmet i syv sammenhængende dage uden symptomer, før barnet igen kan komme i skole eller institution.

Kontaktperson

Skolechef Aabenraa Kommune, Rasmus Andreassen, tlf.: 73 76 70 17; e-mail: randr@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 73 76 69 96; e-mail: cbje@aabenraa.dk