Nyhed er fra 22-11-2016

Lyset tændes i Den Røde Komet ved Rødekro

Der viser sig et flot syn på den mørke eftermiddagshimmel, når formand for Teknik- og Miljøudvalget Bent Sørensen, formanden for HHI Rødekro Einer Underbjerg og formand for Kometbutikkerne i Rødekro Morten Juhl på fredag 25. november tænder det nye lys på kommunens vartegn ved motorvejen

22
112016

Fredag 25. november kl 16.30 præcis tændes det nye og bedre lys for første gang på vartegnet Den Røde Komet i Rødekro, som står i industriområdet Brunde ved rundkørslerne ved motorvejsafkørsel 70 Aabenraa Nord.

Det er formand for Teknik- og Miljøudvalget Bent Sørensen, formand for HHI i Rødekro Einar Underbjerg og formand for Kometbutikkerne Morten Juhl, der sætter strømmen til.

- Vi får i fællesskab Den Røde Komet til at lyse, som den aldrig har lyst før. Vi tror på en vejrudsigt med klart vejr, så folk i hele området kan stoppe op og få det flotte syn, når kometen dukker op. Til forskel fra andre kometer, kan jeg love, at den trofast bliver på pladsen og sætter vores område på stjernekortet, siger Bent Sørensen.

Alt gadelys slukkes omkring kometen, inden det nye lys tændes, så kometen for alvor kommer til at lyse op i mørket. Gadelysene tændes igen ca. kl. 16.45, når arrangementet er slut.

Det har længe været et ønske fra borgere og erhvervsdrivende i Rødekro, at der blev gjort noget ved lyset på Den Røde Komet. De rejste den for snart 25 år siden som Rødekros vartegn og som symbol på vækst i hele regionen. Og nu er der så installeret et nyt, ressourcebesparende LED-lys, der får kometen til at lyse mere end nogensinde.

Tidligere blev kometen belyst med tre spotlamper, som sendte lyset op ad kometen nede fra jorden. Der vil stadig være tre jordplacerede spotlamper, og derudover er der installeret LED-lysbånd i ringe hele vejen op ad kometen. De får kometen til at lyse rødt, så den også er rød i mørke.

Alle er meget velkomne. Der er en sodavand og en småkage fra kl. 16.15.

FAKTA OM DEN RØDE KOMET
I 1990 bestemte man sig for, at Rødekro skulle have et vartegn. Initiativtager var Rødekro Erhvervsråd. Det tog ca. 2 år at bygge Den Røde Komet, som blev indviet 4. juli 1992 af daværende statsminister Poul Schlüter.

Højde: 30 meter / Største diameter: 4,5 meter / Vægt: 10 ton / Antal Enkeltdele: 850 stk. / Overflade: 300 m2 / Fundament: Areal i bund: 38 m2 / Vægt: 100 ton / Beton: 40 m3 Armering 2500 kg. (Kilde: HHI Rødekros hjemmeside)