Nyhed er fra 01-07-2019

Mindeord for direktør Jakob Kyndal

01
072019

Det er med stor sorg, at jeg i lørdags modtog meddelelsen om Jakob Kyndals alt for tidlige død.

Jakob har været en utrættelig foregangsmand og direktør i Aabenraa Kommune siden kommunen blev dannet i 2007. Vi skylder Jakob en kæmpe tak for den helt utrolige indsats, han har ydet – både inden for hans eget fagområde på Social- og sundhedsområdet, men også på de tværgående opgaver på direktionsniveau, har han bidraget helt unikt.

Jakob har leveret en arbejdsindsats langt udover det sædvanlige, og de ord, der først falder mig ind, når jeg tænker på Jakob, er ord som loyal, kompetent, betænksom, ambitiøs og visionær. Jakob havde mange ord i sig, men det var ikke fyldord. Han var altid helt ekstremt godt forberedt og kunne levere en præstation med et udsyn og forståelse for sammenhænge, som var helt enestående.

Det var ikke kun Aabenraa Kommune, der fik glæde af Jakobs enorme arbejdskapacitet og evner. Han har også engageret sig i tværkommunale samarbejder, især på sundhedsområdet, hvor han har været formand for de 22 kommuner i Region Syddanmarks tværgående samarbejde. Det er heller ikke få gange, vi har hørt om hans tid i forsvaret og som udsendt til Bruxelles for forsvarsministeriet – en tid, der positivt prægede Jakob ved, at hans gode manerer fra officertiden hang ved.

Også Jakobs personlige egenskaber vil blive husket. Han havde berøring med mange mennesker og han evnede som få at blive set, ikke kun som den kompetente direktør, men også som et venligt og imødekommende menneske.

Jakob kommer til at efterlade et tomrum hos mange ansatte, ikke mindst hos mig. Jeg er beæret over at have kunnet kalde Jakob min kollega og ven, og jeg er stolt af hans virke som ambassadør for Aabenraa Kommune – både på de indre og de ydre linjer.

Mine tanker går til Jakobs hustru og hans tre sønner, der har lidt det største tab.


På Aabenraa Kommunes vegne

Tom Ahmt
Kommunaldirektør

 

Fakta om Jakob Kyndal
  • Jakob Kyndal blev ansat som kommunaldirektør ved Rødekro Kommune med tiltrædelse den 1. juni 2003.
  • Jakob Kyndal blev ved etableringen af Aabenraa Kommune ansat som direktør for Sundhedsforvaltningen med tiltrædelse 1. januar 2007.
  • Jakob Kyndal var ansat i direktørstillingen frem til sin død. Undervejs skete der ændringer i ressortområdet fra Sundhedsforvaltning over Sundheds- og Omsorgsforvaltning til i dag Social- og Sundhedsforvaltning.
  • Jakob Kyndal var bosiddende i Rødekro med sin hustru og tre sønner.
  • Jakob Kyndal blev 57 år.

 

Kontaktperson

Kommunaldirektør Aabenraa Kommune, Tom Ahmt, tlf.: 28 99 31 11; e-mail: ahmt@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Rune Højer, tlf.: 73 76 77 60; e-mail: rhj@aabenraa.dk