Nyhed er fra 03-07-2014

Mobillen på Loddenhøj Strand

Aktiviteter i vandkanten for børn 8. og 9. juli på Loddenhøj Strand.

03
072014

Det kan man få svar på ved at besøge Mobillen, der er Aabenraa Kommunes rullende klasseværelse. Det er indrettet med en række hjælpemidler, som giver gode muligheder for at studere naturen omkring os.

Vandet er rent - det er sikkert og vidst. For over hovedet på de badende svajer det Blå Flag, som er en garanti for, at her er godt at bade. Men det Blå Flag er mere end rent vand, badesikkerhed og faciliteter.

Blå Flag står nemlig også for aktivitet og formidling, og de to ting forenes den 8. og 9. juli, hvor Mobillen er at finde på stranden mellem kl. 11 og 14.

- Med net og vandkikkerter ser vi på, hvilke dyr og sjove ting vi kan finde i vandet. Dyrene fyldes i et akvarium, hvor man kan se, hvordan de ser ud tæt på, og hvordan de opfører sig. Måske kan man fange et par hesterejer, nogle sjove små dyr, der er hanner, når de er små, men bliver til hunner, når de bliver store. Og vi kan helt sikkert fange nogle tanglopper - de ses tit svømmende den ene oven på den anden. Det er fordi, hannen holder fast i hunnen og venter på, at den skifter hud. De kan nemlig kun parre sig lige efter hudskiftet, fortæller biolog Hans Odgaard.

Er man interesseret i de små havdyr, som gemmer sig blandt de badende, kan man komme ned på Loddenhøj Strand tirsdag den 8. juli og onsdag den 9. juli. Begge dage fra kl. 11-14.

Der vil være en biolog fra kommunen til stede, der fortæller mere om naturen i området.

Medbring eventuelt net og spand. Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.