Nyhed er fra 03-05-2019

Morten fra Aabenraa er Danmarks bedste slagterlærling

Fredag blev Morten Øgendahl hyldet på rådhuset i Aabenraa. Borgmester Thomas Andresen og formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune, Ejler Schütt, gav vinderen af DM i Skills flotte ord med på vejen.

03
052019

Da der i april blev afviklet DM i Skills i Næstved, var det 24-årige Morten Øgendahl, som er bosat i Aabenraa Kommune, der stod øverst på podiet i kategorien for Danmarks bedste slagterlærling.

Fredag var han sammen med sin tidligere lærermester fra slagteriet i Blans, Bo Banke, forbi rådhuset i Aabenraa Kommune for at blive lykkeønsket af borgmester Thomas Andresen og formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Ejler Schütt.

- Det var rimeligt vildt at vinde DM i Skills. Titlen betyder helt klart mest for mig, og det er en stor ære. Og så er jeg da stolt over, at jeg også får lov at snakke med borgmesteren, siger Morten Øgendahl. 

For borgmester Thomas Andresen er der ingen tvivl om, at det betyder noget, når der er flotte resultater for Aabenraa-borgere i DM i Skills.

- I mine øjne er erhvervsfagene meget vigtige. Vi har brug for dygtige håndværkere, og du kan være meget stolt af, at du nu kan kalde dig Danmarks bedste slagterlærling, lød det fra Thomas Andresen, inden han overrakte en buket blomster samt et gavekort til den dygtige lærling.

Også for Ejler Schütt var der rosende ord med på vejen.

- Morten er et godt eksempel på, hvad det kan føre til, når man knokler for tingene og dygtiggør sig i et fag. Og så er han et eksempel på, at det nogle gange er fornuftigt at vælge om, hvis man har valgt den forkerte hylde første gang, forklarer han om Morten Øgendahl, der i første omgang valgte handelsskolen, som han senere droppede ud af for at dygtiggøre sig som slagter.

Fremtiden ser også lys ud for Morten Øgendahl, der netop er begyndt på det sidste år i sin læretid på slagteriet i Holsted.

Kontaktperson

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Ejler Schütt, tlf.: 40 42 64 69; e-mail: es@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90;
e-mail: ksje@aabenraa.dk