Nyhed er fra 13-11-2018

Multihandicappede børn i Aabenraa Kommune får en stemme

Gennem mere end to år har Aabenraa Kommune, CoLab Recovery & Rehab, UC Syd og virksomheden Applikator arbejdet sammen om at udvikle en teknologi, der kan give børn med multiple handicaps bedre muligheder for at kommunikere med omverdenen. Onsdag 21. november vil projektgruppen bag fortælle om udkommet af projektet ”En stemme til børn med multiple handicaps”.

13
112018

Kommunikationsmæssige misforståelser er noget, som multihandicappede børn ofte oplever i deres hverdag. Det betyder blandt meget andet, at de har svært ved at indgå i sociale samspil og relationer. Men gennem et samarbejde mellem Aabenraa Kommune, CoLab Recovery & Rehab, UC Syd og virksomheden Applikator i de sidste 2,5 år er denne borgergruppe måske kommet et skridt nærmere en teknologisk løsning, der vil gøre det muligt for dem bedre at kommunikere med omverdenen, så deres ønsker og behov forstås.

For via platformen Vitamind er det nemlig lykkedes med projektet ”En stemme til børn med multiple handicaps”, der er støttet af TrygFonden med 1,3 millioner kroner, at samle en masse viden, som skal hjælpe de multihandicappede børn med at kommunikere gennem individuelle løsninger.

- Der er ingen tvivl om, at det har været et komplekst projekt at være en del af, fordi hvert barn har mange vidt forskellige problemstillinger at tage højde for. Vi har blandt andet fundet ud af, at det ikke er muligt at lave et standard produkt til dem, da de har brug for individuelle brugerindstillinger, siger projektleder Kamilla Frank fra CoLab Recovery & Rehab, der hører under Region Syddanmark, og uddyber:

- Vi har blandt andet fundet ud af, at når det enkelte barn skal kommunikere via platformen, så skal ikonerne på skærmen være i forskellige størrelser og farver til det enkelte barn. Dette er unik viden at kunne trække på fremadrettet.

Initiativet til projektet kom i sin tid fra Aabenraa Kommune, hvor kommunens børnehandicapområde har den daglige kontakt og føling med de multihandicappede børn og kender børnenes behov for nye kommunikationsløsninger. Derfor har Børneinstitutionen Posekær og Børnehuset Lille Kolstrup også været vigtige samarbejdspartnere i projektet, hvilket glæder formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen:

- Vi er enormt stolte over, at medarbejdere i Aabenraa Kommune har bidraget til projektet med deres yderst vigtige kompetencer og viden om arbejdet med multihandicappede børn. Jeg ser derfor frem til at blive præsenteret for, hvad projektet har mundet ud i, da det er vigtigt at udvikle kommunikative løsninger til denne målgruppe, siger Kirsten Nørgård Christensen.

Pressen er velkommen til at deltage i kick-out for projektet onsdag 21. november i tidsrummet fra klokken 9.30-11. Det foregår i byrådssalen, hvor det vil være muligt at få morgenmad og tale med de involverede i ”En stemme til børn med multiple handicaps” samt høre et par oplæg. Af praktiske årsager skal man senest 15. november klokken 15 melde tilbage til projektleder Kamilla Frank på kamilla.frank@rsyd.dk, om man ønsker at deltage.

Kontaktperson

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen, tlf.: 51 31 44 75; e-mail: knc@aabenraa.dk

Projektleder ”En stemme til børn med multiple handicaps”, Kamilla Frank, tlf.: 30 43 31 70; e-mail: kamilla.frank@rsyd.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk