Nyhed er fra 17-02-2022

Nu starter ombygningen af den sidste af rundkørslerne ved motorvejen i Rødekro

Fra tirsdag 1. marts og cirka måneden ud renoveres den nordvestlige rundkørsel ved motorvejen i Rødekro, så der skabes permanent adgang for særtransporter og modulvogntog.

17
022022

Trafikanter skal påregne længere køretid ved rundkørslerne ved motorvejen i Rødekro, når ombygningen af den nordvestlige rundkørsel foretages fra tirsdag 1. marts 2022 til og med cirka udgangen af samme måned.

I anlægsperioden vil hele rundkørslen på intet tidspunkt være spærret, men kapaciteten i rundkørslen vil blive nedsat og dermed genere trafikanter. Derfor opfordres alle trafikanter til at tage hjemmefra i god tid og væbne sig med tålmodighed.

Trafikanter, som skal mod nord via motorvejen, kan med fordel benytte de nordvendte ramper ved afkørsel 70B Rødekro via Gammel Ribevej. Trafikanter, som skal ind til Aabenraa fra motorvejen (nord/syd), kan med fordel benytte enten afkørsel 70B Rødekro, afkørsel 71 Aabenraa/Feldsted/Havn eller afkørsel 72 Aabenraa S/Havn.

Trafikanter, som skal mod Hellevad, kan med fordel benytte Bodumvej via Gammel Ribevej. Cyklister og fodgængere kan stadigvæk færdes på de dobbeltrettede cykelstier. Da arbejdet i området er omfattende, kan det påregnes, at entreprenøren eventuelt også arbejder i weekender og om aftenen.

Årsagen til anlægsarbejdet skyldes, at der i mange år har været udlagt køreplader på tværs af de to rundkørsler for at give tilstrækkelig plads til særtransporter. Det nuværende anlægsarbejde skaber en permanent passage for de mange særtransporter, som benytter denne rute til Aabenraa Havn.

Arealet med køreplader vil nu blive erstattet af græsarmeringssten, så midterøen bliver grøn igen. Dermed får tilkørslen til Rødekro og Aabenraa nu igen sit flotte præg i form af de to kunstneriske rundkørsler.

Begge rundkørsler vil ligeledes blive forberedt til modulvogntog, således flere virksomheder i området vil have mulighed for at benytte den form for transportmiddel. Et modulvogntog er et op til 25,25 meter langt vogntog koblet sammen af to eller tre enheder såsom lastbil, anhænger, trækker, sættevogn eller kærre. Det må samlet veje op til 60 tons.

Hans Lembrecht Madsens to kunstværker ”Vi løfter i flok” og ”Sammen bryder vi igennem” er inddraget i processen omkring udformning af de to midterøer.

Kontaktperson

Ingeniør Trafik & Anlæg, Thomas Skov Nielsen, tlf.: 73 76 72 07; e-mail: tsn@aabenraa.dk

Ingeniør Drengsted Entreprenør, Mikkel Schmidt tlf.: 24 25 39 03; e-mail: mesc@drengsted.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk