Nyhed er fra 27-03-2014

Nu tages 1. spadestik til Lyreskovskolen

Påskeferien bliver skudt i gang med en god nyhed for elever, lærere og forældre i Bov-området i Aabenraa Kommune: Fredag den 11. april kl. 11 tages 1. spadestik til den ny Lyreskovskole, der samler skolens nuværende to afdelinger i Kruså og Padborg på én matrikel - i Bov.

27
032014

Den ny Lyreskovskole består af to byggerier: En helt ny, stjerneformet bygning til 0.-5. klassetrin, samt en om- og tilbygning af de eksisterende og p.t. tomme skolebygninger på Kirkevej i Bov, der skal huse 6.-9. klassetrin. De to byggerier bindes sammen med en sti.

Indskolingen bygges op omkring et centralt skoletorv og en stor multisal. Udskolingen kommer blandt andet til at indeholde et science-område og udendørsarealer, der bidrager til at skabe et ungemiljø for de ældste elever.

- Lyreskovskolen bliver et fyrtårn, der åbner en ny verden af muligheder for læring. Jeg glæder mig over, at vi nu fysisk går i gang med at skabe disse rammer - både for de yngste og de ældste elever. Jeg håber, at både elever, forældre og ansatte kan holde ventetiden i det næste års tid ud. For det færdige resultat bliver ventetiden værd, siger borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, der tager det første spadestik.

Licitationen har vist, at den ny Lyreskovskole kommer til at koste 109 millioner kroner at bygge. Det er billigere end de 122 millioner kroner, byrådet har budgetteret med. Lyreskovskolen står klar til at tage i mod de 800 elever og 90 ansatte til august 2015.

- Med Lyreskovskolen i Bov og den snart færdige Kongehøjskole i Aabenraa er vi kommet godt i gang med at skabe de moderne folkeskoler, der skal sikre vores børn den optimale læring og den bedst mulige uddannelse senere i livet, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen.

Aabenraa Kommune bygger nye skoler i Bov, Aabenraa og Rødekro for i alt 223 millioner kroner. Skolebyggerierne er en væsentlig del af byrådets Vækstplan 2018 , der skal skabe Sund Vækst i kommunen.