Nyhed er fra 14-04-2015

Ny beredskabsdirektør i Sønderjylland er ansat

Det bliver den nuværende beredskabschef fra Aabenraa, Jarl Vagn Hansen, der ansættes som beredskabsdirektør i Sønderjylland.

14
042015

Det er et enigt ansættelsesudvalg, der peger på 39-årige Jarl Vagn Hansen. Han kommer fra en stilling som beredskabschef i Aabenraa Kommune og har mange års erfaring som leder inden for både det private og offentlige.

Jarl Vagn Hansen får dels til opgave at stå i spidsen for at udvikle det fælles tværkommunale beredskab i Sønderjylland, men skal også være bindeled til de mange frivillige brandværn, der spiller en særlig rolle i det sønderjyske beredskab.

De fire borgmestre siger om ansættelsen:

Vi er meget glade for at kunne præsentere Jarl Vagn Hansen som ny beredskabsdirektør. Udover en god faglig ballast og stor ledelsesmæssig erfaring, så har Jarl også et godt kendskab til den særlige struktur, vi har i Sønderjylland. Et beredskab skal først og fremmest skabe tryghed for borgerne, men vi har også et beredskab, der i det daglige er tæt på borgerne i kraft af de mange frivillige og stationerne, og det skal vi fortsat værne om, og vi tror, at Jarl er den helt rigtige til at løfte den opgave.

Jarl Vagn Hansen har tidligere været ansat som sikkerhedschef i en stor international industrivirksomhed. Derudover har han 15 års ledelseserfaring fra Falck. Siden 2013 har han været beredskabschef i Aabenraa.

Jeg er stolt og ydmyg over for den opgave, jeg er blevet betroet, og jeg ved, at hvert af de eksisterende beredskaber rummer utrolig mange kvaliteter, som jeg nu ser frem til at forene, siger Jarl Vagn Hansen.

Privat er Jarl Vagn Hansen gift med Berit, der er læge. Parret bor i Kolding med deres to børn - en dreng på 10 og en pige på 7 år.

 

FAKTA
Baggrunden for det nye fælles sønderjyske beredskab er, at Regeringen og KL i juni 2014 indgik en aftale om, at kommunerne senest den 1. januar 2016 skal have etableret sig i 20 tværkommunale beredskabsenheder i hele landet.

Byrådene i Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev har besluttet at etablere et nyt fælles beredskab.

Det nye fælles sønderjyske beredskab bliver samlet set det største i Danmark set ud fra antallet af ansatte, frivillige og stationer. Det består af 48 brandstationer, 1100 frivillige og 30-40 medarbejdere. Det sønderjyske beredskab løser også opgaver i samarbejde med beredskabet syd for grænsen.

Jarl Vagn Hansen vil allerede fra 1. maj 2015 begynde at løse opgaver for det nye fælles beredskab.

Ansættelsesudvalget består af selskabets bestyrelse samt repræsentanter for medarbejdere og de frivillige.