Nyhed er fra 01-04-2014

Nye biler til brandværnene i Aabenraa og Ravsted

Borgmester Thomas Andresen overrækker onsdag 9. april kl. 15.00 tre brand- og redningskøretøjer til Aabenraa Frivillige Brandværn og Ravsted Frivillige Brandværn.

01
042014

Aabenraa Frivillige Brandværn modtager en fabriksny drejestige, som erstatter en over 30 år gammel stigebil, der skal udfases af beredskabet.

- Stigen er den dyreste investering i brandvæsnets historie nogensinde, men for pengene får vi et stykke værktøj, som lever op til alle de krav, et moderne brandvæsen stiller med hensyn til arbejdsmiljø og fleksibilitet i opgaveløsningen, pointerer beredskabschef Jarl Vagn Hansen.

Stigebilen vil blive placeret ved Aabenraa Frivillige Brandværn på stationen i Aabenraa. Derudover modtager Aabenraa en nyere svær redningsvogn monteret med generator og kran. Redningsvognen er også monteret med spil, som gør det muligt at foretage kæderedning, som er den nyeste teknik i Danmark inden for frigørelse af fastklemte personer.

Med dette køretøj er brandværnet endnu bedre rustet til de mangeartede opgaver, et brandvæsen står overfor.

- Vi kan eksempelvis bruge kranen til at sætte flydespærringer i havnen eller fjorden eller til at søsætte vores redningsbåd. Derudover kan generatoren trække vores nyindkøbte dykpumper, som sikrer, at vi har et vist beredskab over for de vejrligshændelser, som alle prognoser peger på, der kommer flere af i fremtiden, påpeger beredskabschefen.

Ravsted Frivillige Brandværn modtager en nyere sprøjte, som gør, at brandværnet kan betjene deres område med en moderne bil, som lever op til nutidens arbejdsmiljøkrav. Ravsteds nuværende automobilsprøjte er over 30 år gammel og udfases af beredskabet.

- Det er vigtigt, at vi som brandvæsen sikrer mandskabet og deres arbejdsmiljø og sikkerhed, og at vi samtidig har det værktøj, som er nødvendigt, så vi kan hjælpe borgerne hurtigst muligt. Rygraden i dette beredskab er kommunens 13 frivillige brandværn, og det er samtidigt nødvendigt for rekrutteringen til de frivillige brandværn, at vi tilbyder dem noget udstyr, som gør det attraktivt at være frivillig brandmand i Aabenraa Kommune, slår Jarl Vagn Hansen fast.

Borgmester Thomas Andresen vil som formand for beredskabskommissionen i Aabenraa Kommune overrække køretøjerne til repræsentanter fra de to frivillige brandværn. Det sker ved en kort seance ved hovedindgangen ved rådhuset i Aabenraa, Skelbækvej 2, onsdag 9. april klokken 15.