Nyhed er fra 01-09-2015

Nye idrætstilbud til børn med særlige behov og deres forældre

Foreninger i Aabenraa Kommune står klar med idrætstilbud til børn med særlige behov som f.eks. ADHD

01
092015

Aabenraa Kommune er gået sammen med DGI Sønderjylland om at give børnefamilier med særlige behov et specielt tilpasset idrætstilbud. Dette sker som en del af breddeidrætsprojektet Idræt for alle.

Ravsted UIF, Grænseegnens MTB, Rødekro Skytteforening, Lundtoft Idrætsforening, Bylderup og Omegns Gymnastikforening (BOG) og Tinglev IF-Gymnastik er med i projektet og starter årets aktiviteter i ugernes 37-39.

Brug for struktur

Børn med ADHD og andre vanskeligheder har ofte svært ved at rumme et helt almindeligt idrætstilbud. Derfor er det vigtigt at kunne tilbyde dem en idrætsoplevelse, der møder børnene på deres egne præmisser. Boldspil kan f.eks. være svært at overskue for børnene. De har brug for høj grad af struktur i aktiviteterne. Foreningernes tilbud til disse børn tager derfor særlige hensyn med anderledes former for idræt, antallet af instruktører og tempoet på holdet.

Undersøgelser viser, at børn med ADHD og særlige behov har stor glæde af at dyrke idræt, da det er med til at stimulere deres kognitive evner og sociale selvværd.

- En af udfordringerne ved projektet er at nå ud til de rigtige familier og gøre dem opmærksomme på, at tilbuddene allerede er derude. Vi samarbejder derfor med kommunens skoler for at løse udfordringen. F.eks. var foreningsrepræsentanter inviteret med på forældremøde på Kongehøjskolen, hvor de fortalte om, hvordan aktiviteterne foregår i praksis, fortæller projektleder Ane Tarp Hansen.

Alle, der er en del af projektet, ser frem til at kunne give børnene en god idrætsoplevelse og håber, at projektet kan være med til at give flere foreninger mod på at lave aktiviteter for særlige målgrupper.

Fakta:

  • Se folderen med de aktuelle tilbud på www.aabenraa.dk søg på Ta chancen
  • Aabenraa Kommune er udnævnt til Breddeidrætskommune fra 2014-16 af Kulturministeriet og Nordea-fonden. 7 idrætsprojekter gennemføres derfor over de næste tre år. Læs mere på www.aabenraa.dk/fritid