Nyhed er fra 07-01-2015

Nyt partnerskab mellem IBC og Aabenraa Kommune

IBC International Business College og Aabenraa Kommune har givet hinanden hånd på en fælles, aktiv indsats for at styrke Aabenraa som attraktiv uddannelsesby.

07
012015

Det skete tirsdag den 6. januar, hvor bestyrelsesformand for IBC, H.C. Mejer Hansen, og Aabenraas borgmester Thomas Andresen underskrev en partnerskabsaftale.

Udgangspunktet for partnerskabet er det ambitiøse campusområde Aktiv Campus Aabenraa og et tættere samarbejde om praktikpladser og rekruttering af arbejdskraft.

IBC ligger i det område af Aabenraa, der i de kommende år gennemgår en stor forvandling til Aktiv Campus Aabenraa: IBC får om et par år UC Syddanmarks nye campus som nærmeste nabo, når den gamle Brundlundskole bliver revet ned i løbet af 2015.

Områdets mange uddannelsesinstitutioner bliver bundet sammen med den kommende Multiarena Aabenraa med en CampusRambla, der løber tværs over ringriderpladsen.

- Om få år er der over 4000 unge, der går på ungdomsuddannelse eller læser en videregående uddannelse i Aabenraa. Det forpligter. Derfor skal vi gøre studiemiljøet og ungemiljøet så attraktivt som overhovedet muligt. Aktiv Campus Aabenraa bliver én stor invitation til læring, bevægelse og socialt liv, og her spiller IBC en vigtig rolle, siger borgmester Thomas Andresen.

IBC International Business College tilbyder alle merkantile ungdomsuddannelser og efter- og videreuddannelser på alle niveauer. Bestyrelsesformand for IBC, H.C. Mejer Hansen, glæder sig over, at partnerskabet med Aabenraa Kommune sikrer et varieret udbud af praktikpladser, da kommunen hvert år opretter kontorelevstillinger og andre praktikpladser.

- Vi bliver ved med at uddanne kompetente, konstruktive og nysgerrige unge. Derfor er gode praktikpladser i lokalområdet afgørende for, at IBC fortsat kan have en høj kvalitet i sine uddannelser, siger H.C. Mejer Hansen.

Læs partnerskabsaftalen her

 

FAKTA

Konkrete eksempler på nye studieby-initiativer mellem IBC og Aabenraa Kommune kan være:

  • Oprettelse af et fælles, tværgående campusråd for alle studerende og elever i området.
  • Aktiviteter og fælles events for de unge på alle byens uddannelsesinstitutioner.