Nyhed er fra 04-10-2017

Områdefornyelse Nord: Styrk aktiviteter med puljemidler

Nu kan du søge Områdefornyelse Nords aktivitets- og eventpulje som støtter initiativer i Aabenraas nordlige bymidte. Formålet med puljen er at afprøve tiltag der kan sætte gang i bylivet i den nordlige del af Aabenraa bymidte - især i gågaden.

04
102017

I forbindelse med Områdefornyelse Nord er der blevet oprettet en pulje, som støtter aktiviteter og events i den nordlige del af Aabenraa bymidte. Puljen henvender sig til enkeltpersoner, foreninger, institutioner, erhvervsdrivende og andre initiativtagere med ambitiøse idéer og et stærkt engagement til den nordlige bymidte. Det kan være selvstændige arrangementer eller mindre tiltag, der kan koble sig på eksisterende begivenheder som eksempelvis By Night.

Aktiviteterne, som puljen støtter, kan bidrage til at give bydelen en stærkere identitet og positiv omtale. Samtidig skal aktiviteterne styrke samarbejdet mellem forskellige aktører.

- Den nordlige ende af Aabenraa bymidte skal også kunne byde på oplevelser til byens borgere og besøgende, det er vigtigt for at gøre området mere levende og attraktivt, siger formand for Vækst- og Udviklingsudvalget Philip Tietje (V), som glæder sig til at se eventmagere, kulturaktører, foreninger, institutioner og handelsliv finde sammen og løfte projekter i fællesskab.


- Bydelen kan ikke løftes alene, men sammen kan vi tænde for et nyt kapitel i den nordlige del af Aabenraa bymidte, pointerer formand for Vækst- og Udviklingsudvalget Philip Tietje.

Fakta om Områdefornyelse Nords aktivitets- og eventpulje

Der er i puljen 600.000 kr., som bliver fordelt over årene 2017-2021. Det tilstræbes, at der uddeles 100.000 kr. årligt. De resterende 100.000 kr. bevilliges til en eller flere ekstraordinære ansøgninger.

Formålet med puljen er at afprøve tiltag, der kan sætte gang i bylivet i den nordlige del af Aabenraa bymidte ved at give oplevelser til byens borgere og besøgende. Puljen skal bidrage til at enkeltpersoner, foreninger, institutioner, erhvervsdrivende og andre initiativtagere kan igangsætte events og aktiviteter i området, inden for en kort tidshorisont. Puljen skal være med til at styrke samarbejdet mellem forskellige aktører.

Du kan læse mere om puljen på fremtidensaabenraa.dk , hvor du kan også finde det digitale ansøgningsskema. Første ansøgningsfrist er 1. november 2017.