Nyhed er fra 17-10-2014

Oprydning efter olieforurening på Aabenraa Havn

Der bliver fredag og hen over weekenden ryddet op på Aabenraa Havn efter et olieudslip fra et tanklager ved Øster Havnevej. Udslippet, der blev opdaget fredag morgen, er blevet stoppet og efterlader ikke varige skader på miljøet.

17
102014

Olieudslippet stammer fra et tanklager ved virksomheden Dan-Balt Tank-Lager og skydes en defekt i det alarmsystem, der skal advare om at en olieudskiller er fyldt. Olien er derfor løbet over og er blevet blandet sammen med det regnvand, der via en ledning ledes ud i fjorden.

- Normalt skulle en alarm i olieudskilleren give besked, når der samles for meget olie. Det har den ikke gjort i dette tilfælde, og derfor er olien løbet ud sammen med regnvandet, siger miljømedarbejder Poul Beck fra Byg, Natur og Miljø i Aabenraa Kommune.

Kommunen har udstedt et påbud til virksomheden om at rydde forureningen op inden weekenden er omme. Olien er blevet inddæmmet med flydespærring, og Beredskabsstyrelsen Sydjylland er tilkaldt fra Haderslev for at hjælpe med oprydningen.

- Vinden er i sydøst, og det betyder, at olien har samlet sig i et hjørne inde ved land, hvor den er let at suge op, siger Poul Beck, der vurderer at der ligger et 2-3 cm tykt lag olie i det forurenede vand.

Aabenraa Kommune vil nu i samarbejde med virksomheden tjekke op på procedurerne i forhold til olieudskilleren, så en lignende forurening kan undgås i fremtiden.