Nyhed er fra 20-01-2021

Overvældende interesse: 21 projekter ud af 43 får del i Aabenraa Kommunes bæredygtighedspulje

Økonomiudvalget i Aabenraa Kommune har tirsdag besluttet at godkende 21 ansøgninger til at modtage i alt 3,343 millioner kroner fra bæredygtighedspuljen. I alt var der indsendt 43 ansøgninger for samlet 12,833 millioner kroner.

20
012021

Byrådet i Aabenraa Kommune har etableret en pulje, der har til formål at yde tilskud til projekter, der bidrager til bæredygtig udvikling af social, økonomisk eller miljømæssig karakter, som beskrevet i ”Strategi for bæredygtig udvikling i Aabenraa Kommune 2025”. Første ansøgningsrunde blev gennemført i sommer, hvor syv ud af otte ansøgninger blev godkendt.

Men interessen i den anden ansøgningsrunde har dog været overvældende stor, så Økonomiudvalget måtte bede om ekstra tid til at kigge alle 43 ansøgninger igennem. Det har udvalget nu fået gjort, hvor 21 projekter ud af 43 er blevet godkendt til at blive realiseret med støtte fra Aabenraa Kommune.

- Der har været flere ansøgninger, end vi har kunnet honorere. Det er jeg ekstremt beæret over. For i Aabenraa Kommune vil vi den grønne omstilling, og jeg er derfor glad for, at ansøgningerne til bæredygtighedspuljen også viser, at man vil det ude lokalt. Det er generelt nogle spændende projekter, som jeg ser frem til kan blive realiseret til glæde og gavn for de enkelte lokalsamfund, siger borgmester Thomas Andresen og fortsætter:

- Jeg ser blandt andet frem til at følge med i Støtteforeningen for Kollund Skole og Børnehus’ vision om en bæredygtig legeplads, som kan være et forbillede for andre. Det samme er tilfældet med Varnæs Bovrup Borgerlaugs projekt om bæredygtig opvarmning, der skal være med til at bidrage til den overordnede målsætning om, at Varnæs Bovrup området skal være CO2-neutral i 2050.

I alt vil 3,343 millioner kroner fra bæredygtighedspuljen blive fordelt mellem de 21 projekter, hvor man kan blive klogere på kriterierne i puljen her.

Læs beskrivelser og vurderinger af ansøgningerne her.

Kontaktperson

Borgmester, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Kommunaldirektør, Tom Ahmt, tlf.: 28 99 31 11; ahmt@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk