Nyhed er fra 19-04-2018

Planer for ny aktivitetsplads i Løjt præsenteres for offentligheden

Aabenraa Kommune og lokale frivillige inviterer alle interesserede til at komme og se planerne for en ny aktivitetsplads mellem skolen og Idrætsanlægget i Løjt 30. april klokken 19 i forsamlingshuset.

19
042018

Lokale frivillige i Løjt Kirkeby har i længere tid arbejdet for at etablere et uformelt mødested og aktivitetsområde mellem skolen og idrætsanlægget. Den drøm bliver nu til virkelighed, når aktivitetspladsen forventes bygget i løbet af efteråret.

- Jeg vil gerne rose den frivillige arbejdsgruppe og Løjt Idrætsanlæg for deres store arbejde og for at investere både tid og penge i projektet. Det er nemlig et godt eksempel på, hvordan de lokale borgere følger op på udviklingsplanerne og sammen med Aabenraa Kommune får løftet et område, siger Philip Tietje, formand for Vækstudvalget for Land og By.

I løbet af vinteren har Aabenraa Kommune og lokale frivillige tegnet og prioriteret pladsens indhold sammen med en landskabsarkitekt. Hvordan projektet, der har en samlet anlægsøkonomi på cirka to millioner kroner, kommer til at se ud, ser Mogens Ravn, tovholder for den frivillige lokale arbejdsgruppe og bestyrelsesformand for Løjt Idrætsanlæg, frem til at vise for alle interesserede.

- Det er glædeligt, at der endelig kommer synlige resultater af vores arbejde, og jeg synes, vi har fået et godt resultat. Vi håber derfor, at alle borgere i Løjt vil gøre brug af pladsen, når den står færdig og være med til at gøre det til et samlingssted for hele byen, siger Mogens Ravn.

Alle er velkomne til at se tegningerne for den ny aktivitetsplads i Løjt 30. april klokken 19 i Løjt Forsamlingshus.

Fakta om aktivitetspladsen i Løjt
I 2016 besluttede Aabenraa Byråd at købe og nedrive de to ejendomme i Løjt Skolegade, så det var muligt at lave en aktivitetsplads. Til byggeriet af aktivitetspladsen bidrager Aabenraa Kommunes statsstøttede områdefornyelse med 1,5 millioner kroner, mens Løjt Idrætsanlægs LAG-projekt bidrager med 536.640 kroner. Der arbejdes desuden fortsat på fondssøgninger, som kan supplere projektet.

På aktivitetspladsen foreslås blandt andet en cykellegebane i et bakket landskab, klatrenet, trampoliner og en løbebane, der forbinder skolen med hallens nye hovedindgang.

Aktivitetspladsen forventes bygget i efteråret 2018. Inden projektet kan bygges, skal der en række tekniske og økonomiske detaljer på plads. I løbet af sommeren afgøres det, hvilket firma der skal bygge aktivitetspladsen.