Nyhed er fra 11-06-2020

Plejehjemsbeboere kan nu få besøg indendørs

Besøgsrestriktionerne på landets plejehjem er delvist ophævet, og det betyder, at beboere på Aabenraa Kommunes plejehjem og Special- og Rehabiliteringscenter nu også kan få besøg indendørs af deres nærmeste, hvis beboerens helbred eller de fysiske rammer gør, at besøg ikke kan gennemføres udendørs.

11
062020

Besøg på Aabenraa Kommunes plejehjem og på Special- og Rehabiliteringscenter kan foregå, når følgende retningslinjer efterleves:

  • Besøg skal aftales forud for besøget med det enkelte plejehjem eller Special- og Rehabiliteringscenter
  • Besøg foregår som udgangspunkt udendørs for beboerens nærmeste relationer
  • Så få besøgende som muligt
  • Sundhedsmyndighedernes retningslinjer om afstand, hygiejne og symptomer skal overholdes
  • Hvis beboerens helbred eller de fysiske rammer gør, at det ikke er muligt med udendørs besøg, kan der gennemføres besøg indendørs for 1-2 faste besøgende

- Vi er utrolig glade for, at det nu er muligt at gennemføre indendørs besøg for de beboere, som ikke er i stand til at gennemføre udendørsbesøg. Plejehjemmene og Special- og Rehabiliteringscenteret er velforberedte, så besøg kan foregå indendørs, samtidig med at vi fortsat beskytter beboerne mod smitte, siger Social- og sundhedsdirektør Karen Storgaard Larsen.

Plejehjemmene og Special- og Rehabiliteringscenteret i Aabenraa Kommune har planlagt, hvordan besøg kan gennemføres med de fysiske rammer, der er på det enkelte sted, og inden for sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Pårørende til beboere på Aabenraa Kommunes plejehjem og Special- og Rehabiliteringscenter er blevet eller vil blive kontaktet hurtigst muligt for nærmere information om besøg hos deres pårørende, hvis det er relevant for dem.

Siden 24. april 2020 har beboerne kunnet få besøg udendørs.

Kontaktperson

Social- og sundhedsdirektør, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 30 68 85 91; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Områdeleder for plejehjemmene, Helle Marie Hansen, tlf.: 73 76 88 62; e-mail: hmha@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk