Nyhed er fra 16-08-2019

Presseinvitation: Ny samarbejdsmodel skal styrke by- og handelsliv

Business Improvement Districts, BID, er en ny samarbejdsmodel, der skal fungere som et lokalt netværk, der har fokus på den nordlige del af gågaden i Aabenraa.

16
082019

Der sker mange forandringer i den nordlige del af gågaden i disse år. Et nyt, lokalt netværk skal være med til at samle de forskellige aktører, så alle idéer og tanker bliver hørt.

Business Improvement Districts, BID, er navnet på netværket, og alle er inviteret til at være med. Alle med interesse i at skabe et attraktivt Nørreportkvarter gennem aktiviteter og øvrige tiltag inviteres til at deltage i BID-møderne, der er ingen tilmelding, mødepligt eller kontingent. Alle er velkomne, for kun sammen kan vi skabe et attraktivt og levende Nørreportkvarter.

Hvis du har, eller arbejder i, en butik, behøver du ikke være medlem af ShopiCity. Du skal bare have interesse i, at dit nærmiljø bliver så hyggeligt, levende, trygt og inspirerende som muligt. Det kan vi gøre ved at arbejde med byrum, skabe events og styrke bylivet – i fællesskab.

Vi holder derfor kick-off møde på Folkehjem, hvor vi vil fortælle mere om BID, hvordan det er organiseret, og hvordan det har fungeret i andre byer.

Mødet finder sted tirsdag 20. august klokken 18.15-20.30 i Kongesalen på Folkehjem. Dørene åbner klokken 17.30.

Program

• Velkomst, Thomas Andresen, borgmester

• Hvor kommer BID fra og hvad skal vi bruge det til? Julie Holck og Simon Glinvad fra LivingCities

• BID i Danmark – eksempel fra Vejle, Mikkel Niess fra BIDdanmark

• Workshop og dialog: BID i Aabenraa

• Den videre proces

• Opsamling og tak for i dag, Philip Tietje, formand for Vækstudvalget for Land og By

Fakta

BID

- Business Improvement Districts, BID, er en samarbejdsmodel, der kan bruges til at styrke by- og handelsliv i byområder.

- Opgaver, der ellers ikke ville kunne klares alene af den enkelte forening eller butik/erhverv, løftes betydeligt med et BID-samarbejde.

- BID-deltagere kan være ejere, detailhandel, liberalt erhverv, forenings- og kulturliv, borgere og kommune, kort sagt; alle er velkomne.