Nyhed er fra 18-09-2014

Prisen sættes ned på grunde i Bolderslev

Byrådet besluttede 17. september, at priserne på parcelhusgrunde i Bolderslev sættes ned, så de kommer til at matche markedsprisen. Det sker for at give bedre betingelser for vækst og tilflytning i landsbysamfundet.

18
092014

Aabenraa Kommune har i alt 37 parcelhusgrunde til salg på Urnehovedvej og Egevænget i Bolderslev. Udstykningerne er fra hhv. 1978 og 1981. Kommunen har senest solgt en grund i området i 2010.

- I Aabenraa Kommune har vi et stærkt ønske om vækst og befolkningstilgang. Det gælder i høj grad også i landsbysamfundene. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt, hvis vi selv spænder ben for udviklingen med for høje priser på byggegrunde i forhold til markedsprisen, vurderer borgmester Thomas Andresen.

Alle grundene koster i øjeblikket det samme, nemlig 57.500 kroner eksklusiv tilslutningsafgifter. Byrådet har nu besluttet, at prisen sættes ned til 5.000 kroner eksklusiv tilslutningsafgifter.

Bolderslev er en aktiv og familievenlig by med et rigt aktivitets- og fritidsliv. Der er skole, daginstitution og dagligvarebutik. Og Bolderslev er blevet kåret som årets landsby i 2013. Den ligger med kort afstand til Aabenraa, Rødekro og motorvejen samt den dansk-tyske grænse.

Kommunen regulerer markedsprisen i Bolderslev som et led i bestræbelserne på at være med til at skabe vækst i de små landsbyer. Forvaltningen Kultur, Miljø & Erhverv har yderligere til hensigt at lave en konkret vurdering af priserne på parcelhusgrunde, som Aabenraa Kommune har til salg i andre af kommunens landsbyområder.