Nyhed er fra 12-09-2022

Rammer for Det Gode Liv: Et samlet byråd præsenterer budget 2023

Mandag 12. september 2022 præsenterede et enigt byråd Aabenraa Kommunes budgetforlig for 2023 – Rammer for Det Gode Liv.

12
092022

Der er i dag, mandag 12. september, indgået budgetforlig i Aabenraa Kommune mellem Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Slesvigsk Parti, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og Venstre.

Budgetforliget bygger oven på udviklingsstrategien, Det Gode Liv, som et enigt byråd på byrådsmødet i august vedtog. Budget 2023 danner rammerne for Det Gode Liv i Aabenraa Kommune på både drift og anlæg.

- Jeg glæder mig over, at vi er lykkedes med at vedtage et bredt budgetforlig, hvor alle byrådets partier er repræsenteret. Det ligger i tråd med den udviklingsstrategi, vi vedtog i august, og vi har nu et godt grundlag for den videre udvikling af Aabenraa Kommune, siger borgmester Jan Riber Jakobsen.

Budgetforliget overholder den økonomiske politik og en stram regeringsaftale. Budgetforliget tager desuden højde for stigende priser i samfundet, lige som budget 2023 danner rammerne om to store anlægsprojekter i Aabenraa Kommune – renovering af Fjordskolen og etableringen af en ny svømmehal i Aabenraa.

På driftssiden er der hovedsageligt prioriteret investeringer inden for fem temaer. Erhvervsudvikling, bæredygtig udvikling, øget bosætning, rekruttering og fastholdelse samt forebyggelse på de store velfærdsområder.

Læs mere om hele indholdet i det vedhæftede budgetforlig eller dyk ned i udvalgte emner i det vedhæftede faktaark.

Kontaktperson

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk

Vicekommunaldirektør, Søren Lorenzen, tlf.: 23 72 03 11; slor@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk