Nyhed er fra 29-03-2019

Renovering af Mutter Stahlboms Plads

1. april påbegyndes et større renoveringsarbejde af Mutter Stahlboms Plads i Aabenraa. Det store springvand på pladsen skal genskabes, og der skal etableres flere forbedringer af pladsen.

29
032019

Der bliver travlt på Mutter Stahlboms Plads i Aabenraa i de kommende måneder. Indtil september vil der nemlig blive arbejdet på at renovere pladsen, så den står færdig i en forbedret udgave.

Det er især springvandet på pladsen, som i en periode har været fjernet, der skal genskabes. Der etableres to brønde, som sørger for, at vandet renses for alger og kalk, så springvandet også i fremtiden kan pryde pladsen.

I samarbejde med forsyningsselskabet Arwos vil der blive opsat en vandpost, som i fremtiden kan sikre drikkevand til tørstige forbipasserende.

Under renoveringen er der afsat tid til, at Museum Sønderjylland kan foretage udgravninger på pladsen. Der kan gemme sig spor af den tidlige byhistorie i Aabenraa, som kan være vigtige at finde frem, når pladsen alligevel er under renovering.

Efter planen er pladsen færdigrenoveret i begyndelsen af september. Under hele perioden med renoveringen vil det være muligt at benytte passagerne til Sankt Nicolai Kirke og Store Pottergade, lige som Café Butler på Mutter Stahlboms Plads også kan benyttes som vanligt.

Kontaktperson

Landskabsarkitekt i Driftsenheden, Peter Ahlmann Kierkegaard, tlf.: 21 77 21 53; e-mail: pak@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk