Nyhed er fra 04-01-2017

Risiko for oversvømmelser i nat flere steder i Aabenraa Kommune

NU MED OVERSIGTSKORT - På kortet ses hele det område, der kan rammes af oversvømmelser i nat. Folk opfordres til at holde sig orienteret og sikre eventuelle ejendele i de områder, der kan blive ramt. Man kan hente sandsække på brandstationen i Aabenraa.

04
012017

Dette er et simulationskort, der viser, hvor langt vandet fra Aabenraa Fjord kan trænge ind, hvis det stiger til de varslede 1m 66cm over dagligt vande. Og hvis det vel at mærke får lov til at gøre det uhindret. Men det er netop det, beredskaberne arbejder på at undgå. For at hindre oversvømmelser i Aabenraa midtby bliver der lagt spærringer ved Skibbroen og Sønder Havnevej. (Den røde streg på kortet.)

Kortet skal læses på den måde, at det mørkeblå er de områder, der oversvømmes ved en vandstand på 166 cm. De turkise/lyseblå er områder, der oversvømmes, hvis vandet stiger til mellem 166cm og 180cm.

Har du ejendom eller ejendele i de blå områder, er det vigtigt at få dem sikret. Der kan hentes sandsække ved brandstationen i Aabenraa. Husk skovl og trailer, for du skal selv fylde poserne og køre sækkene hjem.

Se kortet i fuld størrelse .

 

Tekst fra kl. 12

Der er som bekendt varslet forhøjet vandstand i Aabenraa Fjord den kommende nat. Prognosen siger, at vandet når op på 1m og 66 cm over dagligt vande, når det topper.

Brand & Redning Sønderjylland, Beredskabsstyrelsen og Aabenraa Havn arbejder på højtryk for at sikre havnens virksomheder og Aabenraa by mod oversvømmelse.

- Vores indsats er koncentreret omkring Aabenraa Havn. Alle andre steder skal folk sikre sig selv, så de undgår oversvømmede kældre og ødelagte ejendele, udtaler beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen fra Brand & Redning Sønderjylland.

Se via nedenstående kort, hvor der er risiko for oversvømmelse ved den varslede vandstand.

Sandsække til fri afhentning
Alle, der bor eller har sommerhus i de berørte områder, kan frit hente sandsække ved brandstationen i Aabenraa, som ligger på Pilemosen.

Man skal selv have en skovl med til at fylde sandsækkene med. Og man skal selv transportere dem med sig hjem på en trailer eller lignende.

Politiet opfordrer folk til at holde øje i egne områder, men i øvrigt holde sig væk fra andre oversvømmede områder, som f.eks. havnen i Aabenraa.

- Det er vigtigt, at beredskabet får arbejdsro, og i øvrigt er det farligt, fordi man kan blive fanget, når vandet stiger, udtaler politikommissær Henrik Krøjgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Barsø

Blåkrog

Dyrhave

Enstedværket

Felsbæk

Gammelhavn og Sydhavn

Kalvø

Kollund Mole

Lindsnakkevej

Loddenhøj

Lystbådehavnen

Nyhavn

Rønshoved

Skarrev

Styrtom

Sønderstrand