Nyhed er fra 13-02-2017

Rødekro Svømmehal bevarer rutsjebanen og vippen

Reparationen af tagkonstruktionen bliver ikke så omfattende som først antaget

13
022017

Der er godt nyt for brugere af svømmehallen i Rødekro. Det viser sig nemlig, at svømmehallen kan bevare både rutsjebanen og tremeter-vippen. Og reparationen af taget bliver ikke så omfattende som først antaget.

Svømmehallen har været lukket siden marts sidste år på grund af fare for, at taget kunne styrte ned. Aabenraa Kommune lukkede svømmehallen på baggrund af faglig rådgivning fra en ekstern rådgiver, hvis rådgivning efterfølgende blev kontrolleret af endnu en ekstern rådgiver. På det tidspunkt viste undersøgelserne af taget kombineret med tegningerne over svømmehallen, at der var fare for, at taget ville falde sammen.

- Der var altså fare forbundet med at opholde sig i svømmehallen, og derfor var vi nødt til at prioritere sikkerheden for svømmehallens brugere over alt andet, forklarer formand for Social- og Sundhedsudvalget Povl Kylling Petersen.

Det var i forbindelse med, at Aabenraa Kommune skulle udarbejde udbudsmaterialet, og derfor åbnede helt op for tagkonstruktionen, man fandt ud af, at tilstanden ikke var så kritisk som først antaget.

- Det viste sig nemlig, at taget ikke er bygget præcis, som det er vist på tegningerne. Konstruktionen er stærkere. Derfor kan vi nøjes med at forstærke taget, og vi kan altså også bevare vippe og rutsjebane, forklarer Povl Kylling Petersen.

Den tidligere udmeldte tidsplan ser ud til at holde. Det vil sige, at svømmehallen som planlagt kan åbne til maj.