Nyhed er fra 16-12-2014

Rygestop-guide for brændeovne

Brændeovne er den største kilde i Danmark til udledning af sundhedsskadelige partikler. Derfor har Miljøstyrelsen relanceret kampagnen Rygestop-guide for brændeovne, hvis mål er at få endnu flere af landets 750.000 brændeovnsejere til at fyre fornuftigt. Et led i kampagnen er en konkurrence

16
122014

Kampagnen Rygestop-guide for brændeovne har en konkurrence som omdrejningspunkt. Vinderpræmien er en sponseret, svanemærket brændeovn.

For at deltage skal man blot udfordre sin nabo til at lave en korrekt optænding i brændeovnen, tage et foto af optændingen og lægge billedet op på konkurrencens Facebook-side. Kampagnen udføres i et tæt samarbejde med skorstensfejer-lauget og involverer brændeovnsproducenter og byggemarkeder m.fl. som afsendere af fyringsrådene.

Tre kendte danskere, Frank Erichsen alias Bonderøven, Christine Feldthaus og James Price er ambassadører i kampagnen for de gode fyringsråd.

Kampagnen tager udgangspunkt i, at det er muligt at undgå helt op til 80% af den sundhedsskadelige partikeludledning fra brændeovnene i optændingsfasen, hvis man tænder rigtigt op: nemlig i toppen af brændet.

De andre fyringsråd om at anvende tørt og rent træ og sørge for masser af luft til forbrændingen har også stor betydning for graden af forurening. Endelig kan brændeovnens alder have stor betydning for, hvor mange partikler der udledes.

Læs mere om fyringsråd og om konkurrencen på aabenraa.dk eller på Miljøstyrelsens hjemmeside .