Nyhed er fra 25-11-2016

Så landede Den Røde Komet igen i Rødekro

Her til eftermiddag, da mørket faldt på, blev lyset atter tændt i vartegnet Den Røde Komet, der fremover vil være et lysende pejlemærke for bilister ved afkørsel 70 på motorvej E 45

25
112016

Det næsten 25 år gamle vartegn Den Røde Komet i Rødekro har fået nyt lys, der får den til at lyse rødt i mørke. Den Røde Komet blev tændt her til eftermiddag af repræsentanter for de partnere, der har arbejdet sammen om atter at få lys i det kæmpestore vartegn.

Det var formand for Teknik- og Miljøudvalget Bent Sørensen, formand for HHI i Rødekro Einar Underbjerg, Torben Eskildsen fra HHI samt formand for Kometbutikkerne Morten Juhl, der satte strømmen til med et tryk på en mobiltelefon.

Det var længe et ønske fra borgere og erhvervsdrivende i Rødekro, at der blev gjort noget ved lyset på Den Røde Komet. De rejste den for snart 25 år siden som Rødekros vartegn og som symbol på vækst i hele regionen.

Det nye lys består af en række ressourcebesparende LED-lysbånd og nogle enkelte spotlights, der lyser kometen op nede fra jorden.

Det var daværende statsminister Poul Schlüter, der indviede Den Røde Komet 4. juli 1992.

På billede 2 er det fra venstre Torben Eskildsen, Bent Sørensen, Morten Juhl og Einar Underbjerg, der samtidig trykker på knappen på en mobiltelefon, så der atter kom lys i Den Røde Komet.

Fotos: Poul F. Skøtt