Nyhed er fra 28-12-2018

Salgsfremgang i erhvervsjord og af parcelhusgrunde i Aabenraa Kommune: Så meget er til salg i 2019

Der er en stigende efterspørgsel efter både parcelhusgrunde og erhvervsgrunde i Aabenraa Kommune. Det glæder borgmester Thomas Andresen, som ser frem til flere salg af byggegrunde i det nye år.

28
122018

Aabenraa Kommune har en central beliggenhed ved porten til Europa, midt i Sønderjylland, tæt på trekantsområdet og grænsen til Tyskland. Samtidig har kommunen en naturskøn beliggenhed ved tre fjorde og er beliggende midt i smuk natur med masser af grønne områder, bakkede landskaber, store skove og grønne kiler.

Disse kvaliteter har både borgere og virksomheder fået øje på, hvilket kan ses i stigningen i salget af parcelhusgrunde og salget af erhvervsjord. Helt konkret blev der solgt 301.925m2 erhvervsjord i 2018 mod 45.338m2 i 2017, mens salget af byggegrunde til private er fordoblet fra 2017 til 2018.

- Det er glædeligt, at der er gang i salget af byggegrunde i Aabenraa Kommune. Vi har blandt andet kunne konstatere, at der både er salgsfremgang i de større byer som Aabenraa, men også i de mindre såsom Hjordkær, siger borgmester, Thomas Andresen, og fortsætter:

- Den store interesse for at placere sig i Aabenraa Kommune gør også, at vi har masser af byggegrunde på hylderne i 2019, og at vi løbende arbejder på nye byggemodninger, så vi hele tiden har noget at tilbyde. Vi har altid plads til flere – både virksomheder og borgere. Derfor står vores professionelle og fleksible administration også til rådighed, hvis man retter henvendelse om interesse i at komme i køberkartoteket.

Borgmesteren ser også fremgangen i salget af parcelhusgrunde og erhvervsjord i lyset af, at borgere og virksomheder har fået øjnene op for de infrastrukturelle kvaliteter og gode uddannelsesmuligheder.

- At der er en god og velfungerede infrastruktur med motorvejen E45 og jernbanen løbende tværs gennem hele kommunen, det er noget, folk melder tilbage på, at de ser som et plus. Samtidig er Aabenraa blevet en attraktiv uddannelsesby.

- Der kommer løbende flere uddannelser til, og kommunens CampusRåd, bestående af unge i alderen 15-25 år fra byens ungdoms- og videregående uddannelser samt forskellige virksomheder i Aabenraa, laver events for unge studerende i Aabenraa, som gør byen til en aktiv campusby, siger borgmester Thomas Andresen.

I 2019 er der i hele Aabenraa Kommune 155 parcelhusgrunde til salg, mens der er 1.685.546m2 erhvervsjord til salg.

Kontaktperson

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Grundsalgsmedarbejder Erhverv, Ellen Kankelborg, tlf.: 73 76 70 10; e-mail: eka@aabenraa.dk

Grundsalgsmedarbejder Parcelhusgrunde, Jeanett Fabricius Hartig, tlf.: 73 76 72 15; e-mail: jfh@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk