Nyhed er fra 23-05-2019

Se videoen: 85 meter høj kedelbygning i Aabenraa sprængt til grunden

Enstedværket i Aabenraa er i disse år ved at blive revet ned, så havneområdet fremadrettet blandt andet kan anvendes til erhvervsformål med afsæt i cirkulær økonomi og datacentre. Et stort skridt i retningen af dette skete i dag, torsdag 23. maj, cirka klokken 11, da Rimeco sprængte den 85 meter høje kedelbygning til grunden.

23
052019

I 2017 købte Rimeco Enstedværkets blok 3 og grunden her til af DONG Energy for at sikre plads til udvikling af erhvervslivet i Aabenraa Kommune. Rimeco har siden stået for nedrivningen af værket, og når det arbejde er færdigt, vil grunden blive overtaget af Aabenraa Kommune.

Et led i den store nedrivningsproces skete i dag, torsdag 23. maj, cirka klokken 11, hvor den 85 meter høje kedelbygning blev sprængt til grunden af tyske sprængningseksperter og på få sekunder ikke længere var at se, efter at have præget udsigten fra området i omtrent 40 år.

- Nu fortsætter resten af nedrivningsarbejdet, hvor den store skorsten også vil blive fjernet på et senere tidspunkt, inden der blandt andet kan blive mulighed for at få sat gang i en erhvervsudvikling med afsæt i cirkulær økonomi og datacentre i det 134.000 kvadratmeter store havneområde, som ligger bynært og stadig tæt på motorvejen, siger borgmester Thomas Andresen.

Kontaktperson

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk