Nyhed er fra 29-04-2019

SIRI rykker ind i Borgerservice i Aabenraa Kommune

Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, er flyttet ind på rådhuset i Aabenraa. Styrelsen hører under Udlændinge- og Integrationsministeriet, og den er nu flyttet sammen med Borgerservice i Aabenraa Kommune.

29
042019

Oprettelsen af Familieretshuset på Storetorv i Aabenraa har betydet, at Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, er flyttet ind hos Borgerservice i Aabenraa Kommune.

SIRI behandler ansøgninger om opholdstilladelser til udlændinge fra lande uden for EU og EU-ophold til udlændinge, der for eksempel skal arbejde og studere i Danmark. Derudover er det SIRI’s opgave at understøtte kommunerne i at integrere udlændinge på arbejdsmarkedet.

- At SIRI er flyttet sammen med Borgerservice falder fint i tråd med vores vækststrategi og vores ønske om at være til service og hjælp for arbejdsgivere og arbejdstagere i Aabenraa Kommune. Vi er en erhvervsvenlig kommune, og når SIRI fysisk befinder sig på rådhuset, så er det vores håb, at vi kan udvikle vores samarbejde og i øvrigt smidiggøre sagsbehandlingen på området mest muligt, siger borgmester Thomas Andresen.

Når man møder op hos SIRI i Aabenraa, kan man for eksempel som udenlandsk arbejdstager eller studerende få ordnet størstedelen af det papirarbejde, der skal på plads. For udenlandske arbejdstagere fra lande uden for EU vil det også snart blive muligt at få optaget biometri (fingeraftryk og ansigtsfoto), og der vil også med tiden blive indført tidsbestilling på alle SIRI´s områder, så internationale borgere kan få en endnu hurtigere betjening, når de ankommer.  Dertil kommer naturligvis øvrige borgerservicefunktioner, hvad enten det er NemID, sundhedskort, lægeskift eller lignende.

Også EU-borgere, der skal opholde sig i Danmark for egne midler eller som er medfølgende familiemedlemmer til for eksempel arbejdstagere, vil kunne blive serviceret.

- Kombineret med borgerservice er SIRI med til at gøre det lettere for både arbejdsgivere, der ansætter udenlandsk arbejdskraft, og medarbejdere, der kommer til Danmark for at arbejde. Fremover kan man nemlig på et og samme sted få ordnet de fleste af de administrative forhold, som er nødvendige, når en ny medarbejder fra udlandet skal påbegynde sit nye arbejdsliv i Danmark. Samtidig er det unikt for kommunerne i Sønderjylland, at SIRI nu ligger hos borgerservice i Aabenraa, siger Søren Lorenzen, stabs- og arbejdsmarkedsdirektør i Aabenraa Kommune.

SIRI har enheder fem forskellige steder i Danmark. Ud over Aabenraa er SIRI også at finde i København, Odense, Aalborg og Aarhus.Hos SIRI glæder man sig også over, at man er rykket ind i Aabenraa Kommune. Samarbejdet mellem styrelsen og kommunen skal komme borgere og virksomheder i landsdelen til gode.

- Vi er meget taknemmelige for, at vi har fået mulighed for at etablere os hos borgerservice i Aabenraa Kommune. Det giver os et optimalt udgangspunkt for vores arbejde.  Det er vigtigt, at internationale borgere, der for eksempel kommer til Danmark for at arbejde, får en god start på deres ophold her, og det vil vi gerne bidrage til med en god helhedsorienteret service, siger Louise Vinther Torrendrup, souschef i Borgerservice i SIRI.

Kontaktperson

SIRI vejledningslinje tlf.: 72 14 20 04