Nyhed er fra 07-08-2015

Skolepatruljer og busser er klar til Lyreskovskolen

Når ca. 800 elever, lærere og administrative medarbejdere på mandag tager den nye skole i brug i Bov, medfører det helt ny trafik omkring skolen. Det er der taget højde for på flere måder, bl.a. med buskørsel og skolepatruljer

07
082015

Der er sikkert mange, der glæder sig til at tage Lyreskovskolen i brug på mandag. Og alle har helt sikkert tænkt over, hvordan de kommer derhen - på cykel, til fods eller med bussen.

Men det er ikke kun eleverne, deres forældre og skolens medarbejdere, der har tænkt på det. Også fra kommunens side ligger der et forarbejde bl.a. i at planlægge skolebuskørslen både i passende ruter, og efter hvor mange elever der forventes at tage bussen til skole.

Det har resulteret i nye køreplaner for skolebusserne (rute 661, 662 og 665), der kan ses på Sydtrafiks hjemmeside sydtrafik.dk/køreplaner.

- Fremover vil rute 220 også komme til at fungere som skolebus om morgenen for de mange elever, der kommer fra Frøslev. Om eftermiddagen skal elever fra Frøslev og Padborg benytte rute 661, da rute 220 ikke passer med ringetiderne om eftermiddagen, forklarer trafikplanlægger Keld Rysgaard fra Aabenraa Kommune, der også slår fast, at Sydtrafik vil stå klar med ekstra busser fra første skoledag, hvis det viser sig, at mange vil benytte skolebussen.

Fra Lyreskovskolens side har man også gjort et stort arbejde for at få skolepatruljer på plads fra skolestart.

- Det er jo er en vigtig del af trafikstyringen fra første skoledag. Vi har drøftet placeringen af skolepatruljer med Politiet, og der sættes skolepatruljer på alle veje omkring skolen både om morgenen og om eftermiddagen. Jeg synes, det er rigtigt dejligt, at så mange store elever har meldt sig til at stå patrulje, fremhæver skoleleder Jon Venzel Sønderby.

For de elever og medarbejdere, der hopper på cyklen, er der gode cykelforbindelser til skolen, vurderer Keld Rysgaard.

- I Aabenraa Kommune vil vi arbejde for at gøre cykelforbindelserne endnu bedre, og vi har konkrete planer om at ændre forskellige vejkrydsninger og stier. Vi håber faktisk på, at så mange elever som muligt vænner sig til at cykle til skole. Det kan ske ved, at forældre til små elever øver cykelvejen med deres børn, opfordrer Keld Rysgaard.

I det hele taget vil Aabenraa Kommune i løbet af efteråret se nærmere på, hvordan trafikanterne bevæger sig omkring skolen og dernæst vurdere, om noget skal indrettes anderledes.

FAKTA
Skolebusserne 661, 662 og 665 vil køre ind på de nye parkeringspladser ved skolen, hvor der er reserveret plads til busserne. Der kan komme flere busser på en gang. Forældre og ansatte der også benytter parkeringspladserne skal være opmærksomme på at give plads til busserne.

Rute 220 fra Frøslev har stoppested ved Bov Kirke, og de ekstra busser om morgenen på denne rute vil som udgangspunkt også sætte elever af der. Der bliver travlhed på Kirkevej, da der også er cykelparkering ved de nye skolebygninger der.