Nyhed er fra 09-08-2019

Skolestart i Aabenraa Kommune: Pas på alle skolebørn i trafikken

I august bliver der igen tæt trafik på skolevejene, når omkring 650.000 børn landet over kommer tilbage fra sommerferie. Også i Aabenraa Kommune står skolestarten for døren. Vis ekstra hensyn til både små som store skolebørn, lyder opfordringen til bilisterne. For alle børn kan være meget impulsive i trafikken.

09
082019

I 2018 var der 286 børn mellem 6-17 år, der kom til skade i trafikken, og 10 børn i samme aldersgruppe, der mistede livet på vejene, viser tal fra Vejdirektoratet. Selv om det er det laveste antal i mange år, så er det stadig alt for mange.

Derfor er politiet i de kommende uger massivt til stede på mange af landets skoleveje i forbindelse med kampagnen ”Børn på vej”, da tusindvis af børn nu igen kommer ud i trafikken, hvor de går eller cykler til og fra skole- og fritidsaktiviteter.

I Aabenraa Kommune står 559 nye elever foran skolestart, mens hele 5706 elever i alt, inklusive 10. klasse, hver dag møder ind til en hverdag på en af kommunens skoler.

Kampagnens budskab til bilisterne er: Sænk farten, vær ekstra opmærksom og vis hensyn.

- Det er en vigtig kampagne, som vi ikke kan gentage nok. Det at starte i skole skal være en glæde, og det skal ikke forbindes med utryghed i trafikken. Derfor er det vigtigt med fokus på trafiksikkerhed, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen, og fortsætter:

- I Aabenraa Kommune går det godt med trafiksikkerheden. Det har blandt andet udløst tre førstepladser i træk i kommunernes trafiktest. Men det er bestemt et fokus, man ikke må glemme, fordi det går godt. Derfor glæder det mig, at der igen i år arbejdes tæt sammen fra forvaltning, skoler og politi, så de mange elever får en tryg vej til og fra skolen.

Det er ikke kun de yngste skolebørn, man skal holde ekstra øje med. Mens de fleste godt ved, at de små børn kan opføre sig impulsivt og løbe over en vej uden at se sig for, så er det også vigtigt at vide, at det samme gælder for teenagerne.

- Selv om teenagerne har mere erfaring med at færdes i trafikken, så kan de også være impulsive, overmodige og eksempelvis uopmærksomme på grund af deres mobil. Derfor skal der gerne ringe en lille alarmklokke hos os voksne, når vi møder børn i trafikken – uanset hvor gamle børnene er, siger Rosa Nissen, projektleder ved Rådet for Sikker Trafik.

Se kampagnen ”Børn på vej”:www.sikkertrafik.dk/skolestart

Kontaktperson

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen, tlf.: 51 31 44 75; e-mail: knc@aabenraa.dk

Trafiksikkerhedsmedarbejder Aabenraa Kommune, Hanne Mette Kjær, tlf.: 73 76 72 80; e-mail: hmk@aabenraa.dk

Projektleder Rådet for Sikker Trafik, Rosa Nissen, tlf.: 61 65 04 43

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk