Nyhed er fra 17-09-2014

Skru op for dansk musik sidst i oktober

Den 30. oktober skruer Aabenraa Kommune op for den danske musik. Det skyldes, at Aabenraa kommune igen fejrer Spil Dansk Dagen

17
092014

Aabenraa Kommune fejrer også i 2014 dansk musik, danske kunstnere og danske sangskrivere. Kommunens borgere kan glæde sig til en række musikarrangementer. Der er både koncerter, syngearrangementer og en musikdebat for unge.

Programmet er fortsat under planlægning, men en enkelt koncert er helt på plads, nemlig en koncert med musiker og sangskriver Mike Tramp med opvarmning af Musikskolens talentelever. Koncerten foregår i Sønderjyllandshallen, billetterne er sat til salg og koster 50 kroner.

Mike Tramp er professionel kunstner, men alle kan være med til at fejre Spil Dansk Dagen med den musik, som de har passion for, eneste krav er, at musikken er skrevet af danske sangskrivere. Den årlige fejring af dansk musik på Spil Dansk Dagen er også en fejring af musiklivet. Og musiklivet i Aabenraa Kommune har meget at byde på.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Tim Wulff glæder sig over, at Aabenraa Kommune igen er Spil Dansk Kommune.

- Jeg synes, at Spil Dansk giver særdeles frugtbare arrangementer, fordi det både rummer musikspirene, der øver sig og gerne vil blive bedre, de musikglade, der kan lide at nynne med, og de professionelle, som har perfektioneret deres kunnen - fælles for dem alle er glæden ved den gode musik og i særdeleshed for den danske sangskat, pointerer Tim Wulff.

Aabenraa kommune styrker musikken

Der venter Aabenraa Kommune flere besøg af professionelle musikere. Det kan lade sige gøre, fordi Spil Dansk Kommunepakken er skabt i samarbejde med en række af kunstnernes organisationer, der har tildelt udvalgte kommuner en række arrangementer til en pris, der er langt under markedsprisen for samme kunstnere. Dertil tilrettelægger Aabenraa Kommune og lokale arrangører selv en række spændende arrangementer, hvor byens borgere synger, spiller og debatterer med og for hinanden.

Samarbejdet mellem Aabenraa Kommune og Spil Dansk fører til nye møder mellem professionelle, amatører og publikum i alle aldre. Det er ambitionen, at arrangementerne skal bredes ud i hele kommunen og at både børn, unge og voksne kan finde arrangementer som tiltaler dem.

Spil Dansk er også grænseoverskridende

Som Spil Dansk Kommune er man en del af den landsdækkende fejring sammen med en lang række andre kommuner. Sydslesvig er også "udnævnt" som Spil Dansk Kommune, fordi det danske mindretal også dyrker et levende musikmiljø for dansk musik.

Alle kan være med til Spil Dansk

Musikforeninger, arbejdspladser, kirker eller klasser kan også fejre Spil Dansk Dagen. Hvis man har en god ide til et godt arrangement på Spil Dansk Dagen, eller man mangler sparring eller en god ide til sit arrangement, kan man kontakte Aabenraa Kommunes tovholder for Spil Dansk, Camilla Skov Vithner, e-mail: csv@aabenraa.dk , tlf. 73 76 73 13.

Fakta om Spil Dansk Dagen

Spil Dansk Dagen ligger altid den sidste torsdag i oktober, men der er arrangementer i hele uge 44. Spil Dansk Dagen har siden 2001 været Danmarks største musikbegivenhed - musikkens pendant til Kulturnatten. I 2013 var der tilmeldt 1.352 arrangementer.

Spil Dansk Dagen arrangeres af Danske Populærautorer, Koda, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund og Dansk Musikforlæggerforening.