Nyhed er fra 27-02-2019

Sønderjysk tværkommunalt energisamarbejde: Her er projektlederen

1. april 2019 tiltræder Søren Schmidt Thomsen som projektleder for Sekretariatet for Strategisk Energiplanlægning. Han kommer fra en stilling som erhvervskundechef i Energi Fyn, og han ser frem til arbejdet.

27
022019

- Det var et job, jeg ikke kunne lade være med at søge. Det er lagt op til, at jeg sammen med de forskellige aktører kan være med til at gøre en forskel på den grønne omstilling.

Sådan lyder det fra 46-årige Søren Schmidt Thomsen, der 1. april 2019 begynder som projektleder for Sekretariatet for Strategisk Energiplanlægning, der er et fælles, sønderjysk projekt mellem de fire sønderjyske kommuner, Haderslev, Tønder, Sønderborg og Aabenraa, og forskellige aktører på energiområdet.

- Søren er en erfaren og dynamisk mand, som har den helt rigtige profil som vores projektleder. Samtidig betyder ansættelsen, at vi nu for alvor kan komme i gang med at indfri de store ambitioner, vi har for et tværkommunalt samarbejde på den grønne omstilling. Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet og den langsigtede strategi på energiomstillingen, siger Tom Ahmt, der er formand for den styregruppe, som har ansat Søren Schmidt Thomsen.

Sønderborg, Haderslev, Tønder og Aabenraa kommuner samt SYD ENERGIfonden støtter sekretariatet økonomisk og har sikret grundfinansieringen til sekretariatet i de kommende fire år. Sekretariatet får kontor på det Gamle Rådhus i Aabenraa. Sekretariatet skal blandt andet arbejde for en optimal og billig energiforsyning og sikre at politikere, selskaber og boligejere har et kvalificeret beslutningsgrundlag om fremtidige investeringer.

- I styregruppen glæder vi os over, at vi har fundet den helt rigtige projektleder til det, vi selv betragter som et unikt projekt. Det er et stærkt, sønderjysk samarbejde vi har søsat, og der er flere rigtig spændende perspektiver i det. Blandt andet glæder jeg mig til at følge de mere erhvervsmæssige elementer i projektet, siger Bjarke Eriksen, der er Sønderborg Kommunes repræsentant i styregruppen.

Med erfaring fra blandt andet Dansk Fjernvarme og senest som erhvervskundechef i Nature Energy samt Energi Fyn kender Søren Schmidt Thomsen en del til det arbejdsområde, han fra 1. april 2019 skal beskæftige sig med.

- Der er nogle helt konkrete udfordringer, som både kommunale aktører og forsyningsselskaber skal samarbejde om, og det glæder jeg mig rigtig meget til. Det er et langsigtet projekt, som jeg godt tør springe ud i, og jeg hæfter mig især ved den robusthed, der er, når fire kommuner går sammen om et projekt, siger den nye projektleder, som blandt andet nævner potentialet i overskudsvarmen fra datacentre som en konkret arbejdsopgave.

Kontaktperson

Formand for styregruppen Sønderjysk Energiplanlægning og kommunaldirektør i Aabenraa Kommune, Tom Ahmt, tlf.: 28 99 31 11; e-mail: ahmt@aabenraa.dk

Kommende projektleder for Sønderjysk Energiplanlægning, Søren Schmidt Thomsen, tlf.: 29 46 68 64; e-mail: soerenscth@gmail.com

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk