Nyhed er fra 25-11-2016

Sønderjyske kommuner indtager sejrsskamlen som Ungdoms-kommuner

Det er netop offentliggjort hvem Dansk Ungdoms Fællesråd har kåret som årets Ungdomskommune 2016. Sønderjyderne klarede sig rigtig flot, og Aabenraa Kommune var med helt fremme i opløbet

25
112016

Det er fra unge CampusRådet, der nominerede Aabenraa Kommune til den ærefulde titel som årets ungdomskommune. Kommunerne bliver målt på, om de sikrer aktiv deltagelse blandt de unge, har et rigt og inddragende fritidsliv, og giver de unge livsmuligheder, og det gør Aabenraa.

Det gav en 3. plads, hvor kommunens indsats omkring CampusRådet, der består af unge og studerende fra hele kommunen, blev fremhævet som et rigtigt godt initiativ i forhold til af fremme ungemiljøet i Aabenraa.

Ved siden af på skamlen stod Sønderborg, der fik en flot 1. plads med ros for, at kommunen aktivt bruger, at de har mange udlændige og nytænker globaliseringens udfordringer.

- Et stort tillykke til Sønderborg og tillykke til de unge i Sønderjylland. Det kan vi kun være stolte af. Vi har valgt at satse på de unge og inddrage de unge, og denne indsats bliver anerkendt, udtaler borgmester Thomas Andresen og fortsætter:

- Vi er så heldige at have engagerede unge mennesker i Aabenraa, som brænder for at styrke Aabenraa som studieby. CampusRåd Aabenraa er kommet godt fra start. Et af kommunens initiativer omkring de unge er et projektmagerforløb, hvor unge fra hele Sønderjylland har været med, og det har udviklet sig til at omfatte hele grænseregionen.

- Den anerkendelse der tilfalder Sønderborg og Aabenraa er godt for væksten og udviklingen og tegner godt for fremtiden i hele regionen. Byrådet har sat sig for at skabe de bedst mulige rammer for udviklingen af studiemiljøet i Aabenraa. Titlen betyder, at vi er nået lang med at nå vores mål i samspil med de unge.