Nyhed er fra 03-12-2020

Sportscollege ser dagens lys med støtte fra Aabenraa Kommune

Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet at afsætte midler til etablering og drift af et sportscollege, der oprettes som en afdeling under Rødekro-Aabenraa Håndbold, hvor SønderjyskE hjælper med sekretariatsydelser.

03
122020

- Vi er i Kultur- og Fritidsudvalget imponeret over det talentarbejde, Rødekro-Aabenraa Håndbold laver. Det vil vi gerne støtte yderligere op om ved at indgå i et samarbejde med dem og SønderjyskE om at etablere et sportscollege. Det vil styrke miljøet og mulighederne for de unge i forhold til at blive i landsdelen og dyrke deres sport og uddanne sig.

Sådan lyder det fra Lars Kristensen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Aabenraa Kommune, efter at udvalget på deres møde onsdag besluttede at støtte sportscolleget økonomisk.

Der vil konkret blive indgået en trepartsaftale imellem Elite Aabenraa, Rødekro-Aabenraa Håndbold og SønderjyskE. Elite Aabenraa vil inden for det nuværende budget afsætte 100.000 kroner i årene 2021, 2022 og 2023 til etablering og drift af et sportscollege, og Elite Aabenraa vil samtidig inden for den nuværende konsulentramme afsætte ressourcer til fysisk træning og sportspsykologiske indsatser for udøverne på sportscolleget.

- Elite Aabenraa har gennem de seneste år udviklet et rigtig godt tilbud til vores unge talentfulde idrætsudøvere på tværs af idrætsgrene. Rødekro-Aabenraa Håndbold har her været stærkt repræsenteret med mange dygtige håndboldpiger, og det kunne være stærkt, om en af de lokale piger, der i dag løber derude og træner, engang kunne trække i den røde landsholdstrøje gennem deres præstationer i SønderjyskE, siger Lars Kristensen.

For en udøver på sportscollege, hvor også andre sportsgrene end håndbold kan blive en del af sportscolleget, forventes egenbetalingen at være 3.995 kroner per måned inklusiv kost. Der forventes at være cirka 10 udøvere på sportscolleget i det første år, mens det forventes at være næsten fordoblet et par år efter.

- Med midlerne kan vi nu komme i gang med sportscolleget og sikre, at flere spillere synes, det er attraktivt at blive i klubben i slutningen af deres teenageår. Tilbuddet sikrer nemlig, at lokale idrætsudøvere kan blive en del af et set up på nationalt eliteniveau. Dermed kommer SønderjyskE til at kunne rekruttere flere, lokale talenter, siger Erik Skov, formand Rødekro-Aabenraa Håndbold.

Peter Nielsen, cheftræner og sportschef i SønderjyskE Damehåndbold, tilføjer:

- Nu får vi muligheden for at køre talenterne i scene og gøre dem klar til at klare sig i et professionelt miljø. De vil nemlig modtage træning fra kvalificerede trænere flere gange om dagen hele ugen. Samtidig er det vigtigt for os, at de får tilknytning til vores ungdomsafdeling i Rødekro-Aabenraa Håndbold.

Kort om Elite Aabenraa
Elite Aabenraa er en institution i Aabenraa Kommune, der arbejder med talentudvikling og eliteidræt. Elite Aabenraas formål er at skabe gode miljøer for talentudvikling i Aabenraa Kommune. For at det skal lykkes, kræver det løbende udvikling og et stærkt samarbejde med talenter, klubber og erhvervsliv i Aabenraa Kommune.

Kontaktperson

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Kristensen, tlf.: 21 47 49 54; e-mail: lkri@aabenraa.dk

Formand Rødekro-Aabenraa Håndbold, Erik Skov, tlf.: 29 28 06 62; e-mail: ejs@aabenraa.dk

Cheftræner og sportschef i SønderjyskE Damehåndbold, Peter Nielsen, tlf.: 27 84 35 66; e-mail: pn@soenderjyske.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk