Nyhed er fra 11-11-2014

Større trafiksikkerhed foran Kongehøjskolens indskoling

Aabenraa Kommune forbedrer i disse dage trafiksikkerheden foran den nye indskoling på Kongehøjskolen på Dronning Margrethes Vej i Aabenraa. I samme forbindelse sættes hastigheden på hele vejen ned til 50 km i timen.

11
112014

Trafiksikkerheden forbedres ved at der bliver etableret en hævet flade i rødt asfalt foran indskolingen på Dronning Margrethes Vej. Langs den hævede flade bliver der placeret grønne lysstandere tæt på hinanden, så de danner en slags væg og dermed er synlige i både lys og mørke.

Forbedringen af trafiksikkerheden foran Kongehøjskolens indskoling er et led i en samlet indsats for at forbedre trafiksikkerheden og trygheden på bystrækninger foran skolerne i kommunen. Indsatsen er en del af Aabenraa Kommunes Trafiksikkerhedsplan.

Ud over strækningen foran Kongehøjskolens indskoling er der allerede etableret strækninger foran Genner, Bylderup, Varnæs, Kliplev, Løjt, Stubbæk, Ravsted, Hellevad og Hjordkær skoler.

Bystrækningerne foran skolerne ombygges efter samme principper, så man som trafikant altid møder det samme syn, når man nærmer sig en skole beliggende ved en bystrækning.

I forbindelse med projektet foran Kongehøjskolens indskoling bliver hastigheden på hele Dronning Margrethes Vej sænket til 50 km i timen. På en del af vejen har hastighedsgrænsen hidtil været 60 km i timen. Den strækning bliver nu så kort, at den lokale hastighedsgrænse på 60 km i timen helt fjernes.