Nyhed er fra 11-05-2017

Stort orienteringsløb for skoler - for første gang i Sønderjylland

Fredag 19. maj skal 300 elever fra 6. årgang finde vej i Hjelm Skov i Aabenraa til Skolernes Find Vej Dag. Orienteringsklubben OK Syd og Dansk Orienteringsforbund står bag arrangementet i samarbejde med Aabenraa Kommunes projekt SundSkole 2020

11
052017

Når elever fra 6. årgang 19. maj deltager i det landsdækkende initiativ Skolernes Find Vej Dag, skal de både løbe hurtigt i skoven, lægge den rette strategi for at nå så mange poster som muligt, og orientere sig på et kort, så de ikke farer vild!

Skolernes Find Vej Dag er udviklet af Dansk Orienterings-Forbund og støttet af Nordea Fonden, og nu finder løbet sted for første gang i Sønderjylland.

Der deltager i alt 12 klasser fra Tinglev, Bylderup, Stubbæk og Høje Kolstrup skoler samt fra Lyreskovskolen og Hærvejsskolen. Fem frivillige fra OK Syd løfter arrangementet.

- Den store opbakning til Skolernes Find Vej Dag er uden tvivl et resultat af et målrettet arbejde med skolerne og samarbejdet med SundSkole 2020. Vi er kommet i kontakt med entusiastiske lærere, som kan se muligheder i orienteringsidræt. Når vi bygger bro mellem skolerne og vores forening, baner vi vejen for at en aktiv fritid, som jo meget gerne må finde sted i vores forening. Så vi vil gerne se eleverne igen til vores introduktionsaftener i maj og juni, siger Finn Hove, instruktør hos OK Syd.

Arrangementet bygger oven på en indsats, hvor OK Syd og SundSkole 2020 har arbejdet med at udbrede viden om og forbedre rammerne for orienteringsløb på skolerne. OK Syd har etableret såkaldte skolegårdskort på seks skoler og har holdt lærerkurser.

Skolegårdskort består af 40 faste poster placeret på skolens matrikel, som gør det nemt at undervise i orienteringsløb. Disse skolegårdskort giver et godt afsæt til Skolernes Find Vej Dag.

Kultur- og Fritidsudvalgets formand Hans Phillip Tietje glæder sig over initiativet:

- I sidste uge havde vi Skole OL for 400 elever, og nu er det Skolernes Find Vej Dag. Det er en glæde, at vi er så godt på vej med at skabe værdifulde partnerskaber mellem foreninger og skoler, som kan fremme, at skoleeleverne i Aabenraa Kommune får en aktiv og sund fritid. Det er netop et af målene for SundSkole 2020.

FAKTA
Ved Skolernes Find Vej Dag dyster eleverne klassevis mod de andre skoler i to konkurrencer. Inden for 40 minutter skal eleverne i hold på to finde så mange poster som muligt. Det kræver samarbejde og koncentration. Derudover dyster eleverne individuelt mod uret i en såkaldt Supersprint, hvor eleven skal løbe en kort distance og finde posterne i den rigtige rækkefølge. Der er præmier til den bedste klasse og den hurtigste dreng og pige.

Find Vej Dagen er et led i Aabenraa Kommunes bestræbelser på at opfylde intentionen i den nye folkeskolelov om den åbne skole. Det sker via projekt SundSkole 2020.