Nyhed er fra 20-05-2015

Strandpromenaden indvies med et brag af en fest

Gang i Stranden. Det er både formålet og navnet på den event, der fejrer, at den nyanlagte Strandpromenade i Aabenraa nu er klar til tage imod strandgæster, motionister, sejlere og turister.

20
052015

Gang i Stranden løber af stablen søndag den 31. maj fra klokken 11 til 16.

- Vi har allieret os med en række stærke samarbejdspartnere, så vi i fællesskab kan vise de mange rekreative muligheder i dette nye byrum. For Strandpromenaden inviterer både til bevægelse og afslapning, siger Bent Sørensen, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget, der har finansieret etableringen af Strandpromenaden.

Aabenraa Kommune har samarbejdet med sejlklubberne, najade-gruppen, EUC Syd og DGI Sønderjylland om et actionfyldt program, hvor der både er noget at se på, smage på og deltage i. Både på Strandpromenaden og på Sønderstrand.

For tredje år i træk afholder DGI Sønderjylland denne sidste søndag i maj DGI Stranddag. Her vil Sønderstrand være fyldt med foreninger fra lokalområdet, der byder alle i familien, unge som gamle, velkommen til at prøve kræfter med masser af forskellige idrætsgrene - til og med ganske gratis.

- Stranddagen er en sjov dag for hele familien. Vi ser, at flere og flere ønsker at være en aktiv familie, og stranddagen giver vores foreninger muligheden for at vise, hvad de tilbyder af aktiviteter. Vi ser, at de foreninger, der stiller op på stranden, gerne vil være med år efter år, fordi de synes, det er en fantastisk sjov dag, hvor de kan få lov til at dele glæden ved deres idræt med andre. Der er bare en super stemning og mange, som ikke er vant til at dyrke idræt, bliver inspireret, og får blod på tanden i forhold til at begynde at gå til noget, siger Dan Bugslag, idrætskonsulent i DGI Sønderjylland.

På Strandpromenaden og lystbådehavnen arrangerer sejlklubberne krabbefiskekonkurrence, udstilling af veteranbiler, brugtbådsmarked på bådebroerne og en retro-kapsejlads langs lystbådehavnens ydermole.

Klokken 12.30 er det tid til drengebenovelse: Her er der nemlig redningsdemontration ude på fjorden med en af Flyvevåbnets store redningshelikoptere.

På granitstien langs Sønderstrand og autocamperpladsen stiller EUC Syd op med madboder, hvor man kan købe smagsprøver. Sulten kan også stilles på Aabenraa Sejl Clubs område, hvor der er jazz og helstegt pattegris.

Gang i Stranden begynder klokken 11 med kanonsalut, indvielse af kommunens nye bycykler og indvielsestaler i den nordlige ende af Strandpromenaden - tættest på midtbyen.

- Med færdiggørelsen af Strandpromenaden får vi bundet Sønderstrand og midtbyen i Aabenraa meget bedre sammen. Strækningen er blevet meget indbydende, og det gør en stor forskel for den måde, vores by præsenterer sig på, og den oplevelse nye besøgende får af vores købstad, siger borgmester Thomas Andresen.

 

FAKTA

Anlæggelsen af Strandpromenaden har kostet 9 millioner kroner, og blev sat i gang for halvandet år siden.

Strandpromenaden er en del af byrådets Vækstplan 2018 og en del af udviklingsplanen Fremtidens Købstad . Næste step i realiseringen af Fremtidens Købstad er områdefornyelsen af Aabenraa Midtby og opførelsen af Multiarena Aabenraa, der begge går i gang i løbet af 2015.