Nyhed er fra 12-02-2021

Styrelse ophæver besøgsrestriktioner for alle plejehjem i Aabenraa Kommune

Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver påbud om generelle besøgsrestriktioner på alle plejehjem i Aabenraa Kommune samt Special- og Rehabiliteringscentret i Rødekro.

12
022021

Styrelsen for Patientsikkerhed har fredag 12. februar meddelt Aabenraa Kommune, at man ophæver de midlertidige restriktioner for besøg på alle plejehjem i Aabenraa Kommune samt Special- og Rehabiliteringscentret i Rødekro. Ophævelsen gælder fra i dag, fredag 12. februar, og betyder, at beboere på plejehjem, der ligger i Aabenraa Kommune, nu igen kan få besøg, uden at der er restriktioner på, hvem og hvor mange der kan besøge dem.

De generelle restriktioner som forsamlingsforbud og krav om mundbind gælder stadig på plejehjemmene. Det vil sige, at man maksimalt må opholde sig fem personer på samme sted ad gangen, og at besøgende på plejehjem skal bære mundbind i fællesarealer. Ved nær kontakt under to meter skal der også bæres mundbind i beboerens bolig.

Lempelsen af restriktionerne sker på den baggrund, at Aabenraa Kommune i går anmodede Styrelsen for Patientsikkerhed om at få dem løftet, da smittetrykket i Aabenraa Kommune generelt er lavt.

- Vi ved, at det betyder rigtig meget for mange ældres trivsel og livskvalitet, at de kan få de besøg, de ønsker. Regler for besøg på plejehjem bliver altid en opvejning af hensynet til ældres trivsel mod risikoen for smitte med coronavirus. Jeg er på de ældre og deres pårørendes vegne glad for, at Styrelsen for Patientsikkerhed har besluttet, at restriktionerne nu kan løftes, siger social- og sundhedsdirektør i Aabenraa Kommune, Karen Storgaard Larsen, der samtidig opfordrer besøgende på plejehjem til at have fokus på at holde afstand og hygiejne samt undgå at færdes i fællesarealerne.

- Jeg er imponeret over, hvor grundigt pårørende og beboere hver dag efterlever de regler og restriktioner, der er for besøg på plejehjem. Når vi som udefrakommende er gæster på et plejehjem, har vi et stort ansvar for at passe godt på dem, der bor der. Denne indsats er kun blevet vigtigere nu, hvor beboerne har mulighed for at få besøg af flere forskellige personer end tidligere, siger Karen Storgaard Larsen.

Kontaktperson

Social- og sundhedsdirektør, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 30 68 85 91; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk