Nyhed er fra 06-08-2014

Tinglev Fritidscenter går foran på miljøområdet

Tinglev Fritidscenter kan snart vise brugere og omverdenen, at det er et miljøbevidst center. Som det første idrætscenter i Aabenraa Kommune får Tinglev Fritidscenter nemlig miljømærket Green Key.

06
082014

- Det er vigtigt, at vi som institutioner i Aabenraa Kommune viser vores brugere, at vi tænker på miljøet, fortæller centerleder Bent Mærsk Thye.

Udover Tinglev Fritidscenter er der tre andre Green Key-idrætsfaciliteter i Sønderjylland: Skærbæk Fritidscenter, Arena Syd i Vamdrup og Augustenborg Hallerne.

Tim Wulff, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, glæder sig over, at det område, han er ansvarlig for, nemlig kultur- og fritidsområdet, går forrest på miljøområdet:

- Jeg opfordrer hermed flere institutioner i kommunen til at igangsætte miljøforbedrende tiltag, siger Tim Wulff.

Tim Wulff og borgmester Thomas Andresen er med, når Tinglev Fritidscenter får overrakt Green Key-certifikatet af Halinspektørforeningen. Det sker ved en reception onsdag 13. august kl. 16.30-17.30 i Tinglev Fritidscenter.

Pressen er velkommen til receptionen.

Om Green Key

Miljøstyrelsen, Friluftsrådet, VisitDenmark, Halinspektørforeningen og en række af turismens brancheorganisationer, herunder HORESTA, DANHOSTEL og Campingrådet står bag Green Key.
For at blive certificeret med Green Key-mærket skal en virksomhed opfylde en række specifikke krav om begrænsning af el-, vand og varmeforbrug samt anvende miljøvenlige og en vis minimumsmængde af økologiske produkter. Virksomheden indrettes med vandbesparende toiletter, vandhaner og brusere, og rengøring og vask foregår under hensyntagen til miljøet. Kriterierne ligger indenfor miljøledelse, affald, energi, vand, rengøring, fødevarer, indeklima, udearealer og grønne aktiviteter.

I Green Keys kriterier er klimabeskyttelse indarbejdet. Der er fastsat miljø- og energikrav, som sikrer, at de certificerede virksomheder nedbringer deres ressourceforbrug og dermed CO2-påvirkningen af klimaet. Her kan nævnes installation af energisparebelysning og lysstyring, styring af temperaturen og ventilationen, så energiforbruget holdes nede, indkøb af lavenergiprodukter og meget andet.