Nyhed er fra 15-06-2017

Tinglev Svømmebad skal renoveres

Svømmebadet i Tinglev Fritidscenter skal have nyt vandbehandlingsanlæg, og det kræver en større ombygning. Derfor er sidste åbningsdag inden renoveringen 30. juni

15
062017

Vandet lukkes ud af svømmebadet i Tinglev i første uge i juli. Det sker, for at håndværkere kan gå i gang med at skifte det gamle vandbehandlingsanlæg ud med et nyt. I den forbindelse skal bassinet også renoveres, og der skal etableres en udligningstank uden for hallen. Det er et større indgreb, der bl.a. kræver, at der bygges til, så teknikrummet bliver meget større.

- Miljøministeriet har skærpet kravene til vandkvaliteten, og de nye krav træder i kraft 1. juli. Svømmebadet i Tinglev lever ikke op til de nye lovkrav. Derfor skal vandbehandlingsanlægget skiftes. Det betyder så, at vi bliver nødt til at lukke svømmebadet i en periode på flere måneder. Men når det åbner igen til vintersæsonen, vil vandkvaliteten altså være i top, forklarer formand for Kultur- og Fritidsudvalget Hans Philip Tietje.

Det koster 7 mio. kroner at renovere svømmebadet. Renoveringen bliver ikke synlig for publikum. Det eneste, man som badegæst kommer til at opleve som forandring, er, at selve svømmebassinet får en ny kant, der er mere bruger- og handicapvenlig.

Renoveringen af svømmebadet vil tage et halvt års tid. I mellemtiden vil de skoler og foreninger, hvis elever og medlemmer normalt svømmer i Tinglev Fritidscenter, benytte andre svømmehaller i Aabenraa Kommune.

Det samme opfordrer Hans Philip Tietje familier og andre brugere af svømmebadet i Tinglev til at gøre.

I sommerperioden kan man tage en dukkert i det fri i friluftsbadene i Ravsted og Bylderup. Derudover er der svømmehaller i Bov, Rødekro og Aabenraa. Svømmehallen i Rødekro genåbner 1. juli.