Nyhed er fra 07-09-2018

To borgmestre tager første spadestik til aktivitetsplads i Løjt

Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen, får selskab af en utraditionel borgmesterkollega, når han lørdag 15. september tager første spadestik til den nye aktivitetsplads i Løjt.

07
092018

Der bliver trængsel om spaden, når der lørdag 15. september klokken 10.00 er første spadestik på den nye aktivitetsplads i Løjt. Ud over borgmester Thomas Andresen vil den valgte børneborgmester fra Løjt Kirkeby Skoles minisamfund Løjtstrup nemlig også grave for.

Elever fra skolen vil deltage i spadestikket, lige som der resten af dagen er aktiviteter i hele byen, når Kulturnat 2018 løber af stablen.

Aktivitetspladsen er en del af den kommunale områdefornyelse, og det er det første af flere planlagte projekter i Løjt. Aktivitetspladsen er finansieret af Aabenraa Kommune og Løjt Idrætsanlæg med støtte fra Trafikstyrelsen, LAG og Lokale og Anlægsfonden.

- Jeg er meget glad for det lokale engagement, vi har mødt i Løjt i forbindelse med den kommunale områdefornyelse. Fra politisk side har vi fokus på lokalsamfundene, og jeg ser meget frem til at aktivitetspladsen bliver færdig, så den kan blive brugt flittigt af de mange børn og unge i byen, siger formand for Vækstudvalget for Land og By, Philip Tietje.

Aktivitetspladsen er placeret mellem idrætsanlægget og skolen, og der vil både være forskellige legeaktiviteter samt et opholdsområde på den nye plads.

- Jeg glæder mig meget til, at aktivitetspladsen står færdig. Vores elever kommer helt sikkert til at gøre brug af pladsen, når den er klar. Lørdag 15. september bliver en stor dag, når der både er første spadestik, vores minisamfund og Kulturnat 2018 i hele byen, siger Merete Gissel, der er skoleleder på Løjt Kirkeby Skole.

Arbejdet med aktivitetspladsen forventes at gå i gang i uge 38, og dele af arbejdet skal udføres af lokale frivillige, der har givet tilsagn om at give en hånd med.

- Jeg håber, at både børn og voksne er klar til at trække i arbejdstøjet for at få pladsen til at blive så flot som mulig. Det bliver spændende at få syn for sagen, når pladsen engang står færdig, siger Mogens Calløe Ravn, der er bestyrelsesformand for Løjt Idrætsanlæg og formand for den frivillige arbejdsgruppe.

Af hensyn til de mange fremmødte børn og det øvrige program for Kulturnat 2018 afvikles første spadestik som en kort begivenhed. Efter spadestikket inviteres alle til at besøge Løjt Kirkeby Skoles minisamfund, Løjtstrup, hvor der sælges mad og drikke.

Fakta

 • Aktivitetspladsen i Løjt er en del af den kommunale områdefornyelse, og den er det første af flere projekter i byen.
 • I uge 37 afvikler Løjt Skole minisamfundet Løjtstrup, hvor alle elever er engageret i forskellige roller. Lørdag i forbindelse med Kulturnat 2018 åbnes minisamfundet for forældre og andre interesserede.
 • 5 personer graver for.
  - Borgmester Thomas Andresen
  - Udvalgsformand, Vækstudvalget for Land og By, Philip Tietje
  - Bestyrelsesformand Løjt Idrætsanlæg og tovholder for den frivillige arbejdsgruppe, Mogens Calløe Ravn
  - Formand for byudviklingsgrupperne under Løjtland fællesråd, Eigil List
  - Borgmester I Løjtstrup, Dean Winther

Kontaktperson

Udvalgsformand Vækstudvalget for Land og By, Philip Tietje, tlf.: 61 33 66 77; e-mail: pti@aabenraa.dk

Bestyrelsesformand Løjt Idrætsanlæg, Mogens Calløe Ravn, tlf.: 51 61 38 18; e-mail: mcr@ramboll.dk

Skoleleder Løjt Kirkeby Skole, Merete Gissel, tlf.: 40 45 47 03; e-mail: meg@aabenraa.dk

Projektleder Områdefornyelse Løjt Kirkeby, Anna Clausen, tlf.: 73 76 76 27, e-mail: abc@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk