Nyhed er fra 04-12-2019

Tog direkte til Hamborg: En unik mulighed for borgere og virksomheder i Aabenraa Kommune

Fra 15. december kører togforbindelsen København-Hamborg over Padborg, og det giver borgere og virksomheder i Aabenraa Kommune en unik mulighed.

04
122019

- Den nye togforbindelse giver os en unik mulighed for at knytte hele landsdelen op mod en metropol som Hamborg. Det sætter vores borgere og virksomheder i en unik situation, når det kommer til at tiltrække højt specialiseret arbejdskraft, siger Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen og fortsætter:

- Samtidig er det også en lettelse for mange af de borgere i Aabenraa Kommune, der i dag kører i bil til eksempelvis Hamborg Lufthavn. Nu giver det dem en bedre mulighed for at tage toget og lade bilen stå. Det giver en helt anden fleksibilitet for borgerne, lyder det fra borgmesteren, der også ser den nye togforbindelse som en løftestang til at opgradere togstationerne – herunder toiletfaciliteterne.

Togforbindelsen kører over Padborg allerede fra 15. december, fordi forbindelsen ikke længere kører over Femern. Der vil afgå tre tog om dagen fra Padborg, som kører mod Hamborg.

Kontaktperson

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90, e-mail: ksje@aabenraa.dk