Nyhed er fra 09-06-2017

Tom Ahmt sagde officielt goddag

Byrådet holdt fredag eftermiddag tiltrædelsesreception for Aabenraa Kommunes nye kommunaldirektør Tom Ahmt

09
062017

Byrådssalen var fyldt godt op, da Aabenraa Kommunes nye kommunaldirektør (pr. 1. juni) Tom Ahmt blev budt velkommen i sit nye job ved en reception, som byrådet havde inviteret til.

Og en lang række talere fandt anledning til at sige tillykke til den nye kommunaldirektør.

Borgmester Thomas Andresen
Borgmester Thomas Andresen lagde for med at slå fast, at Tom Ahmt ikke behøver forsøge at fylde den tidligere kommunaldirektør Niels Johannesens store fodspor ud:

- For du er nemlig en original, Tom. Vi vil også komme til at genkende de fodspor, du sætter. Du er en person, der fylder. Ikke på en dominerende måde. Din stil er høj, faglig kunnen, saglighed og ekstrem målrettethed, fortalte Thomas Andresen.

Og så sagde borgmesteren på forhånd undskyld til Tom Ahmts hustru Tina for de mange timer, han og kommunen kommer til at lægge beslag på Tom i fremtiden.

- Jeg glæder mig meget til samarbejdet. Aabenraa Kommune har i dig fået en meget kompetent kommunaldirektør, der kan sikre kontinuiteten, slog borgmesteren fast.

Udvalgsformand Hans Philip Tietje, Venstre
Som repræsentant for Venstres byrådsgruppe gav udvalgsformand Hans Philip Tietje udtryk for, at han og gruppen er glad for, at det netop var Tom Ahmt, der vandt stillingen som ny kommunaldirektør.

- Du er fagligt dygtig, du er respekteret af medarbejderne og loyal over for byrådet. Og så har du den fingerspitzgefühl, som er utrolig vigtig at have som embedsmand i en politisk styret organisation, pointerede Hans Philip Tietje.

Han slog fast, at Tom Ahmt også på en anden måde har det, der skal til:

- Du har gode ben, og du er klar til at køre på den store klinge.

Udvalgsformand Povl Kylling Petersen, Socialdemokratiet
Som gruppeformand for Socialdemokratiets byrådsgruppe ønskede Povl Kylling Petersen Tom Ahmt hjerteligt tillykke med jobbet og kaldte ham et naturligt valg til posten:

- Du har 10 års erfaring og har sat både finger- og fodaftryk i Aabenraa Kommune allerede. Sammen med Niels Johannesen har du skabt det administrative grundlag for at lægge fem kommuner og noget af amtet sammen. Det er lykkedes, og det er i meget stor udstrækning jeres fortjeneste, påpegede Povl Kylling Petersen.

Og så dementerede han rygter om, at Tom Ahmt ikke skulle have humor:

- Onde tunger påstår, at du ikke er den store humorist. Men nu sidder jeg ved siden af dig i Økonomiudvalget, hvor der ikke er ret meget at grine ad, og der har jeg hørt dig grine flere gange. Så jo, du har humor, slog Povl Kylling Petersen fast.

Udvalgsformand og viceborgmester Ejler Schütt
Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget slog fast, at Tom Ahmts nye stilling er velfortjent.

- I tre et halvt år har jeg været formand for Arbejdsmarkedsudvalget og har lært dig at kende som direktør for området som en yderst engageret, dygtig og kreativ direktør. Kreativ på den positive måde. Du har stået bag en række gode tiltag som den handlingsorienterede person, du er, nemlig KIS, KINA, KIL og KIK-projekterne. Det sidste er vi blevet kendte for. Beskæftigelsesministeren kalder det endda Aabenraa-modellen, fortalte Ejler Schütt.

Og så ønskede han hjerteligt tillykke fra hele Dansk Folkepartis byrådsgruppe.

Byrådsmedlem Erwin Andresen
På vegne af Slesvigsk Parti ønskede byrådsmedlem Erwin Andresen Tom Ahmt tillykke med det nye job.

- Vi har store forventninger til dig, Tom, om at du forsat vil føre Aabenraa Kommune i en positiv retning. Du er stærk på det økonomiske, og du er respekteret af kolleger og byråd. Vi er sikre på, at du vil arbejde hårdt på at holde fokus på vores Sund Vækst-strategi. Vi er også sikre på, at du vil finde din egen stil, hvilket er sundt både for organisationen og for byrådet, vurderer Erwin Andresen.

Han sagde held og lykke til den nye kommunaldirektør og slog fast, at han og Slesvigsk Parti glæder sig til samarbejdet.

Direktør Jakob Kyndal
Direktør for Social & Sundhed Jakob Kyndal ønskede Tom Ahmt tillykke på vegne af Aabenraa Kommunes direktion.

- I direktionen er vi helt trygge med dig ved bordenden. Vi kender dig som en topprofessionel leder. Du er en skarp kniv i skuffen. Du er tillidsvækkende og troværdig, og så er du et udpræget konkurrencemenneske med et stærkt vindergen. Med dig som leder får vi alle nye roller, og vi glæder os til, at vi skal spille hinanden gode, pointerede Jakob Kyndal.

Han lagde også vægt på, at med Tom Ahmt som chef kommer direktionen til at arbejde videre med disciplinen strategisk ledelse.

- Det glæder vi os til at få mere af. Vi skal lede indad, opad, udad. Vi skal lede efter det rigtige og gå efter guldet. Det handler om at lede efter det, der skaber værdi for os alle sammen, slog social- og sundhedsdirektøren fast.

Næstformand i HMU Heidi Hald
Som repræsentant for HMU gav Heidi Hald udtryk for, at hun ser frem til samarbejdet.

- Vi kender dig jo godt og har allerede arbejdet tæt sammen i HMU bl.a. om de personalepolitiske værdier. Og vi vil gerne sige dig tak for, at du altid giver os en sober gennemgang bl.a. af budgetterne. Så vi er beviset på, at du også har pædagogiske evner, understregede Heidi Hald.

Formand for Det tyske Mindretal Hinrich Jürgensen
Formanden Det tyske Mindretal Hinrich Jürgensen overbragte Tom Ahmt en stor hilsen fra mindretallet:

- Vi ser frem til samarbejdet og har store forventninger til dig, påpegede Hinrich Jürgensen.

Og så fortalte han, at han faktisk havde fortrudt, at mindretallet gav ham en kurv fuld af gode, økologiske oste i gave.

- Vi skulle egentlig have givet dig en kurv fuld af fødevarer proppet med E-numre, for vi vil gerne have, at du holder meget længe, sagde han.

Tom Ahmt sagde tak
Til sidst sagde Tom Ahmt selv tusind tak til byrådet for receptionen og for alle gaver og taler.

- Jeg er blevet spurgt, om medarbejderne kommer til at mærke, at der nu er en ny kommunaldirektør på posten. Det håber jeg ikke, de gør. Som medarbejder skal man ikke nødvendigvis kende mig. Man skal kende sin leder. Men jeg håber til gengæld, at alle lederne kommer til at kende mig, og at vi sammen skaber rammerne for en attraktiv arbejdsplads, pointerede Tom Ahmt.

Han lagde også vægt på, at det ikke er ham, borgerne skal kende.

- De skal kende politikerne og de dygtige medarbejdere, de møder i kommunen. Til gengæld må foreninger og erhvervslivet meget gerne tage kontakt til mig, når de f.eks. har nogle initiativer, som vi kan bruge til at skabe det gode liv sammen.

Tom Amt gav udtryk for, at han hver dag fremover vil tilstræbe at udøve den balancegang, det er at være hele byrådets kommunaldirektør og borgmesterens rådgiver.