Nyhed er fra 15-06-2021

Tour de France-side i luften: Vær med til at skabe den gule folkefest i Aabenraa Kommune

Med cirka kun ét år til afviklingen af Tour de France i Danmark lancerer Aabenraa Kommune nu sin tour-side. Her vil alle interesserede blandt andet kunne finde information om hot spots, opgaver for frivillige og Tour de France-puljen.

15
062021

Når Tour de France-karavanen og -rytterne skal igennem de 31,3 kilometer i Aabenraa Kommune 3. juli 2022, bliver de mødt af en gul folkefest med masser af liv lige fra Genner, gennem Aabenraa til Felsted. Det er ambitionen for Aabenraa Kommune, og tilgangen er, at den gule folkefest skabes af borgere, frivillige, foreninger, organisationer og private virksomheder i hele kommunen med Aabenraa Kommune som samarbejdspartner.

Planlægningen er i fuld gang, og nu er Tour de France-siden på aabenraa.dk også i luften, hvor de første informationer kan findes.

- At få en af verdens største sportsbegivenheder på besøg i netop vores kommune bliver en folkefest på tværs af landet – også i Aabenraa Kommune. Vi har allerede etableret en positiv dialog med en række eksterne samarbejdspartnere, men alle dem, vi endnu ikke har haft kontakt med, vil nu kunne finde de første relevante oplysninger på aabenraa.dk/tour, siger Thomas Overgaard Jensen, der er projektleder for Tour de France i Aabenraa Kommune, og fortsætter:

- På hjemmesiden kan man blandt andet orientere sig i, hvordan man søger midler fra Tour de France-puljen, herunder krav til ansøgninger og de kriterier, som midlerne uddeles efter. Der er to uddelingsrunder med ansøgningsfrist henholdsvis 15. oktober 2021 og 15. februar 2022. Derudover vil siden løbende blive opdateret – blandt andet med en kalenderfunktion, hvor de forskellige arrangementer og aktiviteter i forbindelse med Tour de France vil stå.

På Tour de France-siden vil man blandt andet kunne blive klogere på følgende:

  • Hot spots: I centrum for at skabe den gule folkefest står Genner, Aabenraa Midtby og Felsted, der alle er udpeget som hot spots – altså steder tæt ved ruten, hvor der er god plads og godt udsyn. I udgangspunktet skal et hot spot kunne rumme alt fra børnefamilier til cykelfans, og der skal være mulighed for oplevelser, forplejning og toiletforhold.
  • Tour de France-puljen: Herfra kan borgere, foreninger, lokalråd og virksomheder søge tilskud til events, aktiviteter og udsmykning af byer og lokalsamfund. Aktører i hele kommunen kan søge, men udmøntning af puljen vil have et fokus på de tre udpegede hot spots. Puljen vil have to uddelingsrunder, som vil blive meldt ud senere. Det er en forudsætning for at modtage støtte, at ansøger ikke modtager støtte fra andre aktivitetsbestemte, kommunale puljer til Tour de France 2022. Der er afsat 300.000 kroner til puljen med to uddelingsrunder med ansøgningsfrist henholdsvis 15. oktober 2021 og 15. februar 2022
  • Frivillige: I forbindelse med afviklingen af Tour de France 3. juli 2022 skal der bruges 200 frivillige på den del af ruten, som rytterne cykler gennem Aabenraa Kommune. For at det lykkes har kommunen indgået et samarbejde med Sport Event Syd, som blandt andet vil stå for rekruttering af trafikofficials, der kan anvendes til løbsafviklingen. Derudover vil der skulle bruges frivillige til servicefunktioner – Aabenraa Kommune arbejder for eksempel på at etablere drift af parkeringspladser, turistguides og informationsstand.

Kontaktperson

Projektleder for Tour de France i Aabenraa Kommune, Thomas Overgaard Jensen, tlf.: 20 71 55 03; e-mail: toje@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk