Nyhed er fra 23-06-2022

Trafikale ændringer ved Tour de France i Aabenraa Kommune: Planlæg din dag og kom i god tid

Der forventes mange mennesker i Aabenraa Kommune – især i de tre hotspots – når Tour de France kommer forbi søndag 3. juli. Derfor kan det være en god idé at planlægge sit Tour-besøg for at undgå trafikale udfordringer, da løbsruten vil være lukket for alt trafik i tidsrummet klokken 12.00-18.00.

23
062022

Nu er det tæt på, at Tour de France starter i Danmark – og kommer til Aabenraa Kommune. De professionelle ryttere cykler nærmere bestemt igennem Aabenraa Kommune søndag 3. juli, hvilket trækker opmærksomhed og gæster til hele området. Der vil være masser af aktiviteter – især i de tre Tour de France-hotspots i Genner, Aabenraa og Felsted, som alle har mulighed for at deltage i.

Men den store begivenhed, som Tour de France er, giver også nogle trafikale ændringer i tilknytning til selve løbsafviklingen, men også den gule folkefest langs ruten. Løbsruten vil blive afspærret for alt trafik søndag 3. juli i tidsrummet klokken 12.00 til klokken 18.00.

- Vi anbefaler, at både borgere i kommunen og besøgende i forbindelse med arrangementet tager nogle forholdsregler på løbsdagen. Der kan nemlig komme meget trafik og tryk på parkeringsmulighederne. Så kom i god tid, forvent kø og glæd dig til den gule folkefest, siger afdelingschef for Drift og Anlæg i Aabenraa Kommune, Jesper Juhl Kristensen, og uddyber:

- Fanzonerne er åbne fra klokken 10 i alle tre hotspots, hvor der er parkering alle steder - også til dem, der kommer langvejs fra. For eksempel kan man parkere ved Aabenraa Fjernvarme og tage en af de ekstra busser direkte ind til den gule folkefest. Og hvis du bor i de tre hotspotsbyer eller tæt ved ruten, så parker gerne i din indkørsel sammen med dine gæster. Så er der plads til flere langs vejene.

I det tidsrum, hvor området er afspærret, vil der være omkørsel for bilister. Ud over omkørsel for bilister vil det heller ikke være muligt at parkere langs løbsruten eller krydse den i ovennævnte angivne tidsrum i bil af hensyn til løbets afvikling, brand- og redningskørertøjer og øvrige akutte hændelser, som håndteres via 114/112. Da ruten ikke kan krydses, mens den er spærret, så skal for eksempel markarbejde, indkøb og øvrige nødvendigheder være foretaget inden klokken 12, hvor afspærringen opsættes.

Ønsker du at blive klogere på, hvad du kan tage til af aktiviteter på løbsdagen 3. juli i Aabenraa Kommune, så kan det fulde programmet ses på aabenraa.dk/tour, hvor det også vil være muligt at navigere i aktiviteterne via et kort.

Kontaktperson

Afdelingschef for Drift og Anlæg, Jesper Juhl Kristensen, tlf.: 73 76 77 68; e-mail: jejk@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk