Nyhed er fra 03-06-2015

Turistbureau bygges om til digitalt velkomstcenter

Turistbureauet på det gamle rådhus i Aabenraa har håndværkere i juni måned. Der bliver installeret digitale touchborde og eventskærme, der skal udgøre det nye digitale velkomstcenter for turister.

03
062015

Helt konkret bliver turisterne på det nye digitale velkomstcenter fremover mødt af tre forskellige slags digitalt inventar:

Det bærende element er multitouchbordet, der er en slags kæmpe ipad, hvor man med udgangspunkt i et kort over området klikker sig vej til lige præcis de attraktioner og overnatningssteder, man ønsker at besøge. Herefter kan turisten printe ferieplanen ud på papir eller simpelthen hente ferieplanen ind på sin smartphone via en scannekode. Er turisten ikke så bevendt med digital selvbetjening, vil der stadig være en person til at hjælpe.

Ud over multitouchbordet bliver der installeret en eventskærm, der viser de kommende begivenheder og events i området. Og endelig bliver der installeret en storskærmsvæg, der både kan vise video og flotte stillbilleder.

Digitaliseringen af turistbureauet i Aabenraa er en følge af beslutningen om at tilslutte sig den fælles sønderjyske turistorganisation Destination Sønderjylland og gøre den lokale turistservice i kommunen digital.

- Vi bruger omtrent det samme beløb på turismeindsatsen, som vi hele tiden har gjort, nemlig 1,8 mio. kr. Men jeg er overbevist om, at vi får mere turisme for pengene ved at bruge dem på at markedsføre Sønderjylland som en samlet destination, siger borgmester Thomas Andresen.

Erfaringerne fra andre sønderjyske byer, der har indført digitale turistvelkomstcentre, er positive: I Tønder Kommune har man indført digitale velkomstcentre i både Havneby på Rømø og i Tønder.

- Vi kan man mærke, at turisterne gerne vil betjene sig selv. De suser lige hen til multitouchbordet. Det virker simpelthen. Det kan vi se ved selvsyn, men det viser vores analyser også, siger turist- og udviklingschef i Tønder Kommune, Bodil Glistrup Thomsen.

Driften af det digitale velkomstcenter bliver fremover forankret i Aabenraa Kommunes nye erhvervsfremmeenhed, der har fået arbejdstitlen Business Aabenraa.

Digitaliseringen af turistbureauet forventes færdig 1. juli. Senere på året følger en mindre renovering af lokalerne, der blandt andet skal have nye gulve.