Nyhed er fra 24-05-2017

Unge studerende får garanti for tag over hovedet

Boligforeningerne, kollegierne og Aabenraa Kommune har indgået et samarbejde, der giver studerende garanti for tag over hovedet i Aabenraa inden for et afgrænset område

24
052017

Hvis man tager sin ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse i Aabenraa, har man nu garanti for tag over hovedet i forbindelse med sine studier.

Aabenraa Kommune, boligforeningen Bolig Syd, Salus Boligadministration samt 4. Maj-Kollegiet har indgået et samarbejde, der giver de studerende en såkaldt tag over hovedet-garanti. De skal tilbyde den studerende en bolig senest en hel kalendermåned efter studiestart. Hvis man begynder på en uddannelse 14. august, får man altså tildelt en indflytningsklar bolig senest 1. oktober.

- Vi får flere og flere studerende i byen, og de har fået et bedre studiemiljø de senere år bl.a. med Campusrådet og med bedre faciliteter i Aktiv Campus Aabenraa. Nu er UC SYD f.eks. snart klar til at lukke studerende ind i deres nybyggede campus. Og Arena Aabenraa er også ved at være færdig. Med en garanti for tag over hovedet gør vi det endnu mere attraktivt at flytte til Aabenraa for at tage sin uddannelse, forklarer formand for Vækst- og Udviklingsudvalget Philip Tietje.

Som studerende skal man søge sin bolig via en særlig internetportal, som går i luften onsdag 31. maj. Den studerende skal have søgt bolig senest mandag 14. august for at udløse garantien.

Flere kriterier skal være opfyldt, for at man kan gøre brug af garantien. Det er bl.a., at:

  • man enten er studerende nu, eller begynder på en uddannelse efter sommerferien
  • man bor uden for garantiområdet
  • man accepterer en mindstehusleje på 3.400 kroner om måneden

Man får kun tilbudt en bolig én gang. Hvis man ikke accepterer boligen, bortfalder garantien. Det samme gælder, hvis man ikke accepterer tilbuddet inden for fire dage.

På portalen er der en fuld liste over kriterier og betingelser. Portalen kan ses her .

FAKTA
Salus Boligadministration er administrationsselskab for boligforeningerne Kolstrup Boligforening og Aabenraa Andelsboligforening samt for Aabenraa Kollegiet.

BoligSyd administrerer også Klinkbjerg Søndergade Nybro Kollegiet.