Nyhed er fra 06-06-2019

Valdemarsdag markeres i Aabenraa Kommune

I år fejres 800-året for Dannebrog, når Valdemarsdag på behørig vis markeres 15. juni med en friluftsgudstjeneste på Kongehøj i Aabenraa, hvor Valdemar Sejr ifølge sagnet for første gang viste Dannebrog frem for danskerne.

06
062019

Vi bruger det, når der er særlige begivenheder at fejre. Dannebrog. Og lørdag 15. juni klokken 12.00 bliver 800-året for flaget fejret, når der i anledning af Valdemarsdag er friluftsgudstjeneste på Kongehøj i Aabenraa. Det bliver biskop i Haderslev Stift, Marianne Christiansen, der prædiker under gudstjenesten, lige som Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen, også vil holde en tale. Det er Aabenraa Sogn, der har arrangeret gudstjenesten.

Aabenraa Kommune har tidligere sat penge af til en renovering af Kongehøj i Hjelm Skov, og resultatet kan blandt andet ses under gudstjenesten Valdemarsdag. Der er tale om renovering af selve højen, som nu er udstyret med bænke og et nyt gelænder.

15. juni vil der også blive flaget med Dannebrog i alle offentlige flagstænger, lige som der skal lyde en stor opfordring til, at borgerne i Aabenraa Kommune hejser Dannebrog i de private flagstænger rundt om i hele kommunen for at skabe en festlig dag.

På dagen vil Turistforeningen for Aabenraa og Grænselandet i samarbejde med Aabenraa Sogn afvikle en fanemarch fra Skovtrolden ved Hjelm Allé til Kongehøj, inden gudstjenesten finder sted. Marchen starter klokken 11.30.

Kontaktperson

Fundraiser Aabenraa Kommune, Trine Rosen Madsen, tlf.: 73 76 63 55; e-mail: trm@aabenraa.dk

Provst og Sognepræst, Kirsten Kruchov Sønderby. Tlf.: 29 16 05 51; e-mail: kks@km.dk

Kommunikationskonsulent, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk