Nyhed er fra 04-11-2021

Valgstederne i Aabenraa Kommune følger myndighedernes tryghedsskabende COVID-19-vejledninger ved kommunal- og regionsrådsvalget

Aabenraa Kommunes 18 valgsteder bliver alle indrettet, så vælgerne trygt kan afgive deres stemme. Aabenraa Kommune følger vejledningerne fra Indenrigs- og Boligministeriet og Sundhedsstyrelsen og deler opfordringerne til at benytte sig af muligheden for at brevstemme til og med fredag 12. november.

04
112021

16. november er der kommunal- og regionsrådsvalg, som vil blive afviklet som vanligt på 18 valgsteder i Aabenraa Kommune. For at forebygge øget smitte med COVID-19 og på grund af stigende smittetal har Aabenraa Kommune indført en række tiltag, så alle vælgere i Aabenraa Kommune trygt kan møde fysisk op for at sætte deres kryds.

Konkret vil der være fokus på afstand i valglokalerne, hvor der vil blive skiltet tydeligt med forebyggelsesbudskaber fra sundhedsmyndighederne. Vælgerne møder håndsprit ved indgange, valgborde og efter stemmeafgivelsen. Overflader og kuglepenne i hver stemmeboks vil blive afsprittet efter hver enkelt vælger.

Der vil desuden være øget mulighed for at afgive sin stemme i bilen, hvis man ikke ønsker at træde ind i valglokalet. Hvis man ønsker at stemme fra bilen, skal man ringe til det telefonnummer, der fremgår af skiltning på parkeringspladsen og ved indgangen til det enkelte valgsted.

- Det skal være forbundet med en tryghed at deltage i den demokratiske valghandling i Aabenraa Kommune, så vi har sikret os, at der er stor fokus på forebyggelse af smitte på alle vores valgsteder, siger Thomas Chr. Otzen Kruse, chef for Byråds- og Direktionssekretariatet i Aabenraa Kommune og fortsætter:

- Ud over de konkrete betryggende tiltag på valgstederne vil jeg også gerne opfordre vælgerne til at forsøge at udnytte hele tidsrummet for afstemningen fra klokken 8.00 og 20.00 og hvis muligt at undgå spidsbelastningstidspunkterne, som typisk er mellem klokken 16.00-19.00 på valgdagen. På den måde får vi færre køer til stemmeboksene og kan bedre holde afstand på valgstederne. Desuden vil jeg fremhæve muligheden for at brevstemme, som fortsat er åben til og med 12. november seks forskellige steder i Aabenraa Kommune.

I Aabenraa Kommune kan man brevstemme i Borgerservice Aabenraa og Bov. Man kan også brevstemme på Bov, Rødekro, Tinglev og Aabenraa biblioteker i betjent åbningstid.

Aabenraa Kommune har oprettet en COVID-19-hotline, hvor vælgere med spørgsmål relateret til COVID-19 i forbindelse med kommunal- og regionsrådsvalget kan ringe på tlf.: 21 32 90 75 og få svar på deres spørgsmål. Telefonen er åben alle hverdage fra klokken 8.00-16.00 og hele valgdagen fra klokken 8.00-20.00.

Kontaktperson

Chef for Byråds- og Direktionssekretariatet Aabenraa Kommune, Thomas Chr. Otzen Kruse, tlf.: 73 76 62 60; e-mail: tck@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk